juomat/ Yleinen

Sitruunalimonadi

Tämä raikkaan makuinen limonadi tuo tuulahduksen kesästä näin kevään tuloa odotellessa. Tätä juodessaan voi melkein tuntea auringon lämmön kasvoillaan. Periaatteena tässä on siis keittää sokerista, vedestä ja sitruunamehusta siirappi, jota sitten sekoitetaan vichyyn kuplien saamiseksi. Siirapin voi toki keittää myös muista aineksista, kuten appelsiini- tai limemehusta. Limonadista tulee parasta, kun sitruunamehu on vasta puristettu sitruunoista, mutta toki tässä voi käyttää valmiiksi puristettua sitruunamehuakin. Limonadi valmistuu erittäin vähällä vaivalla ja nopeasti, eniten aikaa menee siirapin jäähtymiseen. Tätä juodessaan tietää tasan tarkkaan, ettei juomassa ole ylimääräisiä lisäaineita! 

Sitruunalimonadi

2 1/2 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 tl raastettua sitruunan kuorta
2 dl sitruunamehua

vichyä maun mukaan
jääpaloja
sitruunaviipaleita 

Annostele vesi ja sokeri kattilaan, kiehauta ja anna porista levyllä noin viisi minuuttia. Lisää siirappiin sitten raastettu sitruunan kuori ja anna sen jäähtyä. Voit halutessasi siivilöidä sitruunankuoren pois siirapista, mutta se ei ole välttämätöntä. Sekoita jäähtyneeseen siirappiin sitruunamehu. Laimenna siirappi vichyllä: laita vichyä sen mukaan, kuinka makeaa limonadia haluat. Koristele lasit jääpaloilla ja sitruunaviipaleilla. Nauti kylmänä! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi