juomat/ Yleinen

Kuuma omenajuoma

Glögiaika lähestyy uhkaavasti ja muutkin lämpimät juomat alkavat maistua lämpöasteiden painuessa nollan tuntumaan. Kynttilöiden palaessa on mukava siemailla tätä kuumaa, pehmeän mausteista omenajuomaa! Tämä onkin mainio vaihtoehto glögille, jos sen mausta ei pidä tai muuten vain vaihtelun vuoksi. Resepti on alkoholiton, mutta kuka estää lorauttamasta joukkoon hieman alkoholiakin lämmittämään! Esimerkiksi rommi voisi sopia joukkoon paremmin kuin hyvin.

Mistä tahansa kuumasta juomasta tulee ihanaa, jos sen maustaa kanelilla, neilikoilla ja tähtianiksella, mutta jotenkin omenien makeus sopii erityisen hyvin yhteen näiden mausteiden kanssa. Ohjeen mukaisesta annoksesta riittää kahdelle. Voit halutessasi myös lisätä juoman mausteisuutta oman makusi mukaan lisäämällä mausteiden määrää. Suosittelen käyttämään luomuomenia juomaan, koska ainakin itse laitoin omenat kiehumaan kuorineen. Luomuomenista ei irtoa juomaan ei-toivottuja lisäaineita, mutta punaisesta kuoresta juoma saa hieman voimakkaamman sävyn. 

Viikonloppu alkaa ihanasti tämän lämpimän juoman seurassa!

Kuuma omenajuoma

3 isoa punakuorista (luomu)omenaa
3 rkl ruokosokeria
2 kanelitankoa
2 kokonaista tähtianista
6 kokonaista neilikkaa
7 dl vettä

Huuhtele omenat ja paloittele ne kuorineen isoiksi lohkoiksi. Heitä omenat ja mausteet sekä sokeri kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna seos. Anna seoksen kiehua, kunnes omenat pehmenevät ja luovuttavat värinsä juomalle. Siivilöi omenanpalaset pois juomasta (nouki mausteet talteen, voit käyttää niitä koristeena juomissa halutessasi) ja tarjoa juoma kuumana. Mikäli tarjoat juoman laseista, varo polttamasta sormiasi kuumaan lasiin!

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Jokihaka Kokkaa
  26.10.2012 at 09:41

  Minä avasin glögikauden jo pari viikkoa sitten..
  Nyt kyllä maistuis tuollainen omenajuoma, ja ei se rommitilkkakaan haittais!

 • Reply
  Sini
  26.10.2012 at 09:46

  Minä olen vielä henkisesti vähän syyskuussa, joten ensilumi ja glögikausi tulevat vähän yllätyksenä! 😀

  Sopii kyllä kuin nenä päähän tähän päivään tuo juoma!

 • Reply
  Tiina - Fanni ja Kaneli
  6.11.2012 at 16:10

  Sini, tämä näyttää aivan ihanalta. Kiva, että reseptissä on oikeita omenoita. Itse oikaisin vähän ja käytin siideriä. Olipa taas kiva piipahtaa täällä. Niin paljon hyvän kuuloisia reseptejä!

 • Reply
  Sini
  6.11.2012 at 18:12

  Kiitos kehuista! Se sinun siideriversiosi näytti myös tosi hyvältä! Kiva kun kävit ja kiva jos reseptit kuulostavat hyviltä! 🙂

 • Kommentoi