pataruoat/ syksy/ Yleinen

Hunajan ja sinapin makuinen kanapata

Kylmemmillä keleillä maistuvat tälläiset yhteen vuokaan tehtävät, uunissa helposti valmistuvat pataruoat. Tämä kanapata sai täyteläisen ja pehmeän makunsa ranskankermasta, hunajasta, sinapista, valkosipulista ja rosmariinista. Kanan lisäksi joukossa oli ruokaisuutta lisäämässä haricot-papuja ja perunoita. Aika näppärä ruoka valmistaa, sillä kaikki ainekset vain pilkotaan pataan ja sen annetaan muhia uunissa tunnin verran. Pakastepavut käyvät tähän myös hyvin, mikäli tuoreita ei ole saatavilla. 

Reseptin insipiraatio löytyi BBC:n Good Food -osiosta, jossa muuten on tosi paljon reseptejä ja aika hyviäkin.  

Hunajan ja sinapin makuinen kanapata

4 kanafilettä
8 pientä perunaa
200 g haricot-papuja
4 valkosipulin kynttä
200 g ranskankermaa
2 dl kasvis- tai kanalientä 
3 rkl hunajaa
2 rkl sinappia
1 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
suolaa
pippuria

Paloittele kanafileet pienemmiksi, vaikkapa kolmeen osaan, jotta ne kypsyvät nopeammin. Pese perunat huolellisesti. Halutessasi voit kuoria ne, mutta se ei ole välttämätöntä. Puolita perunat ja pavut, jotta ne ovat mukavammin suuhun mahtuvia. Kuori valkosipulin kynnet, littaa ne veitsen sivulla ja pilko muutamaksi palaseksi. Asettele kanat, perunat ja pavut sekä valkosipulin palat uunivuokaan.

Sekoita keskenään ranskankerma, liemi, hunaja, sinappi ja rosmariini. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan muiden ainesten päälle. 

Paista pataa uunissa 200 asteessa 45 minuutista tuntiin, kunnes kananpalat ovat kypsiä. Tarjoa sellaisenaan lämpimänä!  

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  8.4.2014 at 18:31

  Mmm… Oli niin hyvää!

 • Reply
  Sini
  9.4.2014 at 05:02

  Kiva kuulla 🙂

 • Kommentoi