alkupalat ja pikkusuolaiset/ lisukkeet/ Yleinen

Lytätyt perunat

Kun seuraavan kerran mietit vaikkapa lihalle jotain hyvää lisuketta, testaapa näitä uskomattoman hyviä, hieman erilaisia lytättyjä perunoita. Ohje on alunperin Pioneer Womanin. Idea on yksinkertainen, mutta yllättävän toimiva: perunat keitetään ensin kypsiksi ja sitten ne lytätään muusisurvimella tai haarukalla kuorineen pellille ja paistetaan uunissa pinnaltaan rapeiksi. 

Pehmeä sisus ja rapea pinta sekä mausteet antavat näille ihanan maun. Lisäksi näiden tekeminen ei voisi olla helpompaa! Näitä voisi olla kiva tarjoilla myös vieraille, sillä harvempi varmaan on tälläisiä aiemmin syönyt! Maustoin perunat vain oliiviöljyllä, suolalla ja timjamilla, mutta maustamisessa voit käyttää mielikuvitustasi. Muutkin yrtit sopivat näihin hyvin (esimerkiksi rosmariini voisi toimia tosi hienosti!) ja muitakin mausteita kannattaa testata. Seuraaviin aion itse laittaa valkosipulia! 
 

Lytätyt perunat

3 perunaa per syöjä
oliiviöljyä
suolaa 
timjamia tai muita tuoreita yrttejä

Keitä pestyt perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Asettele perunat tämän jälkeen pellille niin, että niiden ympärille jää reilusti tilaa (perunat laajenevat lytätessä). Mikäli perunat ovat isoja, voit halkaista ne kahtia. Ota sitten muusisurvin tai haarukkaa ja lyttää perunat varoen, tee tämä kahteen suuntaan. 

Kun kaikki perunat on lytätty, lorauta niiden pinnalle oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja timjamilla. Paista sitten perunoita 225 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Tarjoa esimerkiksi lihan lisukkeena majoneesin kera! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi