jälkiruoat/ Yleinen

Minipavlovat

Pavlova on ihana jälkiruoka ja vielä ihanampi siitä tulee, kun teet jokaiselle ruokailijalle oman minipavlovan. Käytin omiin pavloviini tällä kertaa pakastemansikoita, niitä kun tuntuu taas pakkasessa riittävän. Kesällä pavlovista saa vielä kauniimpia ja paremman makuisia, kun käyttää tuoreita kotimaisia marjoja! 

Pavlova koostuu siis marenki- ja kermavaahtokerroksista sekä marjoista (voi näihin toki käyttää myös hedelmiä). Marengit paistetaan uunissa niin, että ne jäävät pinnalta rapeiksi ja sisältä pehmeiksi. Jaoin rasiallisen pakastemansikoita kahtia, toisesta puolesta tein sosetta ja toinen puolikas tuli sellaisenaan pavlovien päälle. Sekoitin mansikkasoseen kermavaahtoon, jolloin vaahdosta tuli hempeän vaaleanpunaista – tällä tavalla pavlovista tulee aika hauskan näköisiä. 

Mansikoissa oli hieman sokeria, mutta muuten en lisännyt kermavaahtoon sokeria. Marengit ovat tosi makeita, joten pyrin hieman tasapainottamaan tätä makeutta vähemmän makeutetulla kermavaahdolla, jottei jälkiruoasta tule liian imelää. Maku onnistuikin tosi hyvin!

Minipavlovat

3 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
5 tippaa sitruunamehua

1 dl kuohukermaa
300g pakastemansikoita

Laita uuni lämpenemään 110 asteeseen. Sekoita valkuaiset, 1/3 sokerista ja sitruunamehu teräskulhossa ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi (marenki on valmista, kun siihen muodostuu huippuja eikä se lähde kulhosta valumaan, vaikka kääntäisit sen nurin päin). Sekoita vaahtoon loppu sokeri. Lusikoi marenki leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pieniksi, halkaisijaltaan noin 7 cm leveiksi ympyröiksi (voit tasoittaa ympyröitä lusikalla hieman). Pyri tekemään ympyröistä saman kokoisia, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Paista marenkeja uunissa 40-60 minuuttia. Marengit ovat valmiita, kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Huomaa, että marengit eivät saa ruskistua. Anna marenkien jäähtyä hieman ennen annosten kokoamista.

Jaa mansikat puoliksi: soseuta puolet ja jätä puolet odottamaan pavlovien koristelua sellaisenaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon sekaan mansikkasose. 

Kokoa sitten pavlovat: laita yksi marenki pohjalle, lusikoi marengin päälle keko kermavaahtoa, lisää päälle toinen marenki ja lusikoi vielä senkin päälle kermavaahtoa. Koristele annokset pakastemansikoilla. Tarjoa heti, etteivät marengit ehdi vettyä! 

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Jokihaka Kokkaa
  7.3.2013 at 07:09

  Voi kun oliskin sellainen pakastin jossa mansikoita riittää..
  Enpä ole tainnut koskaan syödä pavlovaa, en ainakaan muista. Näyttää herkulta!

 • Reply
  Sini
  7.3.2013 at 07:15

  Minä aina säilön kesäisin hulluna kaikkia marjoja, mutta sitten en raaski niitä käyttää pois. Jossain vaiheessa talvea alkaa sitten tyhjennysurakka 😉 Pakastin nimittäin on aivan täynnä tällä hetkellä (marjoja ja lihaa). Pavlova on tosi hyvää ja lisäksi helppo tehdäkin, joten suosittelen kokeilemaan!

 • Reply
  Ebbu
  8.3.2013 at 19:26

  Tosi kiva blogi sulla! Paljon herkullisia ohjeita ja ruokia, joita on pakko tehdä. 🙂

 • Reply
  Sini
  9.3.2013 at 19:21

  Kiva jos tykkäät, tervetuloa mukaan ja testailemaan ohjeita 🙂

 • Kommentoi