jälkiruoat/ Yleinen

Paistetut nektariinit ja vaniljamascarpone

Kun kaipaat helppoa ja nopeaa sekä raikasta jälkiruokaa, testaapa tätä! Paistetut, hunajalla maustetut nektariinit maistuvat mukavan kevyiltä, mutta kuitenkin sopivan makeilta hunajan ansiosta. Kun niihin yhdistää mascarponen, jonka joukkoon on sekoitettu tomu– ja vaniljasokeria, herkku on taattu!

Tämä jälkiruoka toimii erinomaisesti raskaamman pääruoan, kuten kunnon pihvin, jälkeen. Tai miksei myös silloin, kun haluaa jotain hyvää, mutta ei liian tuhtia tai kaloripitoista. Aina välillä tarvitaan tälläisiä helppoja ja yksinkertaisia jälkiruokia. Voit säädellä herkun makeutta oman makusi mukaiseksi hunajan ja sokerien määrällä. Samaa reseptiä voi soveltaa muihinkin hedelmiin, esimerkiksi paistettu ananas toimisi varmasti mascarponen kanssa erinomaisesti!

Nektariinit voi muuten myös kesällä grillata ja mascarponevaahto on näppärä tehdä vaikka etukäteen!

Paistetut nektariinit ja vaniljamascarpone

4 kypsää nektariinia
2 rkl hyvää hunajaa
1 prk mascarponea
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

Halkaise nektariinit ja poista niistä kivet. Halutessasi voit myös lohkoa nekariinit pienemmiksi lohkoiksi. Valuta nektariinien päälle hunajaa haluamasi määrä ja paista nektariineja 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmenneet hieman ja saaneet väriä pintaansa. 

Pehmennä mascarpone sekoittamalla sitä lusikalla. Lisää joukkoon vanilja– ja tomusokeri, sekoita huolellisesti. Laita jääkaappiin odottelemaan.

Tarjoa lämpimät nektariinit vaniljamascarponen kanssa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi