Yleinen

Munakoiso-halloumiburgerit pestolla

Törmäsin Pinterestissä tuossa loputtomassa ihanien ruokakuvien aarreaitassa – tälläisiin hauskan näköisiin munakoiso-halloumiburgereihin, joita oli tietysti ihan pakko testata. Resepti on alun perin Veggie Belly -nimisestä blogista. Näissä on mielestäni sellaista kivaa rennon ja maistuvan kasvisruoan meininkiä, ilman että tulee sellaista korvataan liha soijalla -tunnelmaa. Munakoiso kun on aika lihaisan makuinen kasvis ja halloumi on aika tuhtia ja täyttävää. Pesto taas tuo raikkautta ja kosteutta ja sitoo kokonaisuuden maistuvasti yhteen.

Purilaiset on helppo ja nopea kasata, varsinkin jos käyttää valmiita sämpylöitä, niin kuin minä tällä kertaa tein. Näihin sopisi kyllä myös erinomaisesti nämä sämpylät, jos on aikaa tehdä itse. Käytännössä näitä varten pitää vain sekoittaa pesto, itkettää munakoisoviipaleet ja paistaa halloumi, munakoiso sekä sämpylät. Kaikki kasaan ja voila, ihanat kasvisburgerit ovat valmiita! Näihin voi toki halutessaan lisätä salaattia tai vaikkapa tomaattia väliin tuomaan hieman raikkautta, mutta eivät ne välttämättömiä ole. Minä tein burgerit tuollaisina open burgereina eli avoimina, jotta ne eivät olisi pelkkää leipää. Nämä olisivat muuten ihan ehdottoman hyvää grilliruokaakin! Grillin avulla saisi burgereihin vielä mukavaa savun makua.

Munakoiso-halloumiburgerit pestolla

1/2 munakoiso
2 sämpylää
1 pkt halloumia

kourallinen pinjansiemeniä
1 ruukku basilikaa
ripaus suolaa
kourallinen parmesaaniraastetta
oliiviöljyä

Viipaloi munakoiso ja ripottele viipaleiden päälle suolaa. Itketä munakoisoja vartin verran (pidemmästä ajasta ei ole haittaa!). Halkaise sämpylät puoliksi. Viipaloi halloumi. 

Valmista tässä välissä pesto. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla hetki, kunnes ne saavat vähän väriä pintaansa (varo polttamasta niitä!). Laita basilika korkeaan astiaan, lisää suola. Surauta tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää pinjansiemenet ja parmesaaniraaste, surauta taas tasaiseksi. Ala lisätä oliiviöljyä pikkuhiljaa koko ajan tehosekoittimella sekoittaen. Lisää öljyä niin kauan, kunnes peston koostumus on mielesi mukaista. 

Kuumenna paistinpannu ja lorauta sille vähän oliiviöljyä. Paista munakoisot, halloumit ja sämpylät pannulla niin, että ne saavat pintaansa kauniin ruskean sävyn. Munakoiso viihtyy pannulla pisimmän aikaa, joten se kannattaa laittaa paistumaan ensin. 

Kokoa lopuksi burgerit: laita sämpylän puolikkaan päälle munakoisoviipale ja halloumiviipale ja lusikoi päälle reilusti pestoa. Tarjoa heti! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi