kesä/ Yleinen/ yleistä

Kesälomaterveiset

Liikkuva bloggauspisteeni on tällä hetkellä sijoittunut kesämökille ja kirjoitan tätäkin postausta kannettavalla laiturin nokassa, joten ajattelin jakaa hieman tunnelmia menneeltä viikolta kuvien muodossa. Lomailu ja kesä on aika ihanaa!

Lomalla olen halunnut käyttää aikaa blogiin, joten en jättänyt kannettavaa kotiin, vaan olen parin päivän välein kirjoitellut jotain (ehkä vähän hitaammalla tahdilla kuin yleensä) ja ottanut paljon kuvia ja myös syönyt tietysti kaikkea herkullista loma- ja kesäruokaa. Mökillä olosuhteet eivät tietenkään ole ihan samanlaiset kuin kotikeittiössä, joten kaikki ruoka on ollut aika simppeliä, sesongin tuoreisiin raaka-aineisiin perustuvaa ja useimmiten grillissä valmistettua. Olen yrittänyt kehitellä kaikkia uusia grilliruokia perinteisten sijaan ja pyrkiä syömään vähän raikkaammin näin kesällä: mansikoita ja salaatteja on tullut kulutettua grilliruokien lisäksi. Teen varmaan myöhemmin toisenkin tälläisen postauksen, kun unohdin nyt kameran piuhan kotiin, höh. Mutta saatte siis kesämaistiaisia vielä myöhemminkin!

Olen syönyt paljon uusia perunoita. Ihan kaiken kanssa. Nam! Perunanpesupaikka on saunassa, jossa on iltapäivisin ihana valo (se ei tietenkään näy tuossa kuvassa). Ja kävellyt kumisaappailla, parhaat mökillä!

Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni poimimassa lakkoja ja saalis olikin aika komea. Minulla oli onnea, kun eräs kahdeksankymppinen herrasmies esitteli hyvän lakkasuon, mitenkäs sitä muuten tälläinen noviisi olisi edes paikalle löytänyt. Näillä lakoilla kelpaa herkutella sitten talvella! 

Pakastin pääosan ja keitin hieman myös lakkahilloa (isot purkit itselle ja pienet tuliaisiksi mummoille). Tein hillon simppelisti kuumentamalla lakat, heittämällä sekaan vähän hillosokeria ja antamalla seoksen poreilla hiljaa vartin verran. Lopuksi vielä maistoin, että sokeria on tarpeeksi. Noin hyviä marjoja ei raaskinut pilata millään mausteilla, kun ne ovat täydellisiä sellaisenaan. Alan olla hiukan huolissani pakastimen tilanteesta, se kun on nyt jo ääriään myöten täynnä. Pitää alkaa tuhoamaan sieltä ylimääräisiä tai ostaa toinen pakastin.

Olen syönyt älyttömän paljon tuoretta, itse pyydettyä kalaa – haukea, ahventa ja kuhaa. Toistaiseksi en ole kehitellyt niistä mitään erikoisia reseptejä, kun simppeli runsaassa voissa paistettu tai grillattu kala on maistunut niin hyvin. Pakastimessa alkaa kyllä olla sen verran kalaa, että niistä varmasti tulee myös lähiaikoina blogiinkin jotain reseptejä. No, oli minulla sentään yksi vinkki: paistetun kalan ja keitettyjen uusien perunoiden seuraan sopii erinomaisesti yksinkertaistakin yksinkertaisempi kesäsipuli-voikastike, joka koostuu siis sulatetusta voista ja voissa hetken pehmennetystä kesäsipulista. Nam! Lisäksi voi tehdä vielä perinteisiä etikka- eli hölskytyskurkkuja: kuori kurkku ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi, mausta etikalla, suolalla, sokerilla ja tillillä ja hölskytä sekaisin. Ihana kesäinen annos. 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  19.7.2013 at 20:42

  Oi minkä aarteen oletkaan löytänyt. Mahtava lakkasaalis!

 • Reply
  Sini
  20.7.2013 at 09:00

  Aika tyytyväinen olen itsekin saaliiseen 🙂

 • Kommentoi