grilliruoat/ kesä/ leivät ja leivonnaiset/ sesonkiruoat

Grillattu sienipizza

Ulkomaisissa ruokablogeissa on pyörinyt tänä kesänä grillattujen pizzojen ohjeet. Toki minunkin oli sitä testattava! Grillissä pizzoihin sai kivan, pizzakivimäisen rapeuden pohjaan ja kivan, pizzaan kuuluvan hieman palaneen maun, mutta ongelmana oli tietysti se, miten saada pizzojen täytteet ja pohja kypsymään ennen kuin pohja palaa. Ensi kerralla kannattaisi varmaankin paistaa täytteet jo etukäteen erikseen ja sitten vasta nostella ne juuston kanssa pizzojen päälle. Pohjia voisi myös paistaa etukäteen ja ne voisi myös kääntää, jotta pohja paistuisi tasaisemmin molemmilta puolilta. Pohjista voisi ehkä myös tehdä hieman ohuempia, nyt mökillä ei ollut kaulinta niin pohjista tuli mitä tuli. Maku oli kuitenkin erittäin hyvä ja näitä tehdään varmasti uudelleenkin! 
Täytteiksi valikoitui tällä kertaa tuoreet herkkusienet, punasipuli ja mozzarellajuusto. Lisäksi lorautin päälle hieman oliiviöljyä ja maustoin pizzat suolalla ja pippurilla. Paistamisen jälkeen päälle kasattiin luonnollisesti iso keko oliiviöljyllä maustettua rucolaa ja koko komeus nautittiin tietysti punaviinin kanssa. Herkkusienien sijaan ihana pizza tulisi myös metsäsienistä, mutta tällä kertaa ei ollut tuoreita metsäsieniä, niin tyydyin sitten herkkusieniin. Tuoreet herkkusienetkin ovat kyllä tosi hyviä, vaikka eivät ihan metsäsienien makuun ylläkään! Epäröin ensin sienen seuraan sopimattoman tomaattikastikkeen kanssa, että mitä laittaisin sen tilalle. Jätin sen sitten pois, eikä se haitannut yhtään. Aion testata sienipizzan tekemistä vielä metsäsienistäkin, siitä tulee varmasti ihanaa! 

Grillattu sienipizza
2 dl vettä
25 g hiivaa
5 dl jauhoja
1 tl suolaa
loraus oliiviöljyä
1 ltk tuoreita herkkusieniä
2 punasipulia
2 mozzarellapalloa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
reilusti rucolaa
Valmista ensin taikina: lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sitten jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes siihen muodostuu sopiva sitko. Lorauta hieman oliiviöljyä taikinan päälle ja kohota sitä vähintään puoli tuntia. 
Pilko tällä välin pizzojen täytteet. Viipaloi herkkusienet ja mozzarella ja pilko punasipulit puolirenkaiksi. Pese rucola ja lorauta sen joukkoon hieman oliiviöljyä (myös pähkinäöljy sopisi tähän enemmän kuin hyvin!). 
Kaulitse taikina pieniksi, ohuiksi pizzoiksi. Paista pizzapohjia ensin tovi pelkältään grillissä molemmilta puolilta. Paista tällä välin myös herkkusieniviipaleita ja punasipulirenkaita erillään grillin tasolla. Kun pizzapohjat alkavat kypsyä, laita mozzarellaviipaleet pohjien päälle, nostele sitten herkkusienet ja punasipulit juuston päälle. Lorauta pizzojen päälle hieman oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kun juusto on sulanut, ota pizzat pois grillistä, nostele päälle keko rucolaa ja nauti heti punaviinin kera!

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Jokihaka Kokkaa
  11.9.2013 at 06:31

  Taikinareseptistä näyttää jääneen määrät pois… mutta herkulliselta näyttää silti!

 • Reply
  Sini
  11.9.2013 at 13:08

  Oho, määrät ovatkin unohtuneet kokonaan! Kiitos 🙂

 • Reply
  Jonna
  11.9.2013 at 17:23

  Grillipizzaa piti tänä kesänä kokeilla, mutta ei päästy siihen saakka – ainakaan vielä.
  Otan täältä opit mukaan, näyttää niin hyvältä.

 • Reply
  Sini
  12.9.2013 at 06:29

  Vielä ehtii 😉

 • Kommentoi