Yleinen

Korvapuustit

Perjantain kunniaksi korvapuusteja! Kotona tuli toive korvapuustien leipomisesta, joten eihän se auttanut kuin kääriä hihat ja iskeä kädet taikinaan. Korvapuustien tekeminen vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta ei ole vaikeaa. Minun korvapuusteistani tuli tosin aika rumia, kun leikkelin rullat jotenkin hieman oudosti ja painelukaan ei mennyt ihan oikeaan tyyliin, mutta onneksi tämä ei vaikuttanut puustien makuun. Korvapuustit ovat mielestäni paaaljon parempia kuin tavalliset pullat.
  
Taikinasta tulee noin 20 reilun kokoista korvapuustia. Minä tein tuon (ison) taikinan kokonaisena ja pakastin puustit pienissä erissä – pakkasesta on sitten helppo ottaa korvapuusteja sulamaan, kun tulee vieraita tai kun tekee mieli makeaa kahvin kanssa. Pitäisi varmaan leipoa korvapuusteja useamminkin, ovat ne vain niin hyviä! Korvapuusteista tulee aina lapsuus mieleen, sillä mummollani oli aina korvapuusteja tarjolla, kun kävimme kylässä. Kai siksi korvapuustit maistuvatkin jotenkin lohdullisilta ja kylmenevissä syyssäissä ne maistuvat vielä paremmin. 

Korvapuustit

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
14-15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
1 kananmuna
ripaus suolaa
raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola. Lisää vähitellen myös vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa samalla. Lisää loppuvaiheessa voi. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia. Kohota taikina sitten liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle ja painele siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kumpikin taikinaosa noin 30×40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä levyille voi, sokeri ja kaneli. Kääri levyt rullalle. Leikkaa rulla (melko pieniksi) kolmioiksi, nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille leveä puoli alaspäin ja paina keskelle peukalolla vako pöydän pintaan asti kierteiden suuntaisesti. Kohota korvapuusteja vielä 45 minuuttia. 
Ripauta voiteluun tarkoitetun kananmunan joukkoon hieman suolaa, jotta muna levittyy tasaisesti. Voitele korvapuustit ja ripottele pinnalle vielä raesokeria. Kypsennä korvapuusteja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes puustit ovat kauniin ruskean värisiä. Tarjoile kylmän maidon kera.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  6.10.2013 at 08:43

  Mmmmm taidanpa poiketa kahvilla alkuviikosta! T. Sis

 • Reply
  Sini
  8.10.2013 at 05:02

  Tervetuloa vaan 🙂

 • Kommentoi