aamiaiset/ juomat/ Yleinen/ yleistä

Itse puristettu mehu

Olen viime aikoina innostunut mehuista – melkein joka viikonloppuaamu lasistani löytyy tuorepuristettua mehua. Ehkä se on tämä talvi, joka saa mehun vitamiinit tuntumaan niin tarpeellisilta. En kuitenkaan omista mehustinta, joten olen keskittynyt lähinnä sitrushedelmistä puristettuun mehuun. Usein puristan lasiini sekoituksen appelsiinista, verigreipistä ja veriappelsiinista. Tällä kertaa halusin kuitenkin mehuuni porkkanaa ja inkivääriä, joten raastoin molempia ja heitin ne blenderiin appelsiini- ja veriappelsiinimehun kanssa. Sitten ihan vain painelin mehun siivilän läpi. Porkkanan maku jäi aika miedoksi (tietysti, kun suurin osa siitä meni hukkaan), mutta kyllä se siellä joukossa maistui. Inkivääri sen sijaan maistui juuri sopivan voimakkaasti. Tätä mehua aion kyllä tehdä uudelleenkin!
Siivilöinti oli kylläkin aika työläs mehuntekomenetelmä raastamisineen, joten jäin hiukan haaveilemaan mehupuristimesta. Pyrin välttämään tuollaisia helposti kaapissa pölyttyviä kodinkoneita ja mehupuristimet vaikuttavat olevan myös melko kalliita, joten en ole vielä hankkinut masiinaa. Onko jollakulla kokemuksia mehupuristimista? Vinkkejä hyvistä laitteista ja kokemuksia käyttöahkeruudesta otetaan vastaan! Mehupuristimen puolesta puhuisi tuoremehujen ihanat, raikkaat maut ja loputtomat makuyhdistelmät. Miinuksena taas mahdollinen kaappiin pölyttymään jäävä laite ja sen kallis hinta.  Silloin tällöin mehua jaksaa tehdä ihan näin käsipelilläkin, joten suosittelen kyllä kokeilemaan, omistit mehupuristinta tai et!

Itse puristettu mehu

pala tuoretta inkivääriä 
2 porkkanaa
1 appelsiini
2 veriappelsiinia

Laita mehun ainekset jääkaappiin noin vuorokausi ennen mehun tekemistä. Kuori porkkanat ja inkivääri. Raasta porkkanat ja inkivääri pieniteräisellä raastimella kulhoon. Puolita appelsiini ja veriappelsiinit ja purista niiden mehut porkkanan ja inkiväärin joukkoon. Surauta mehu blenderillä tasaiseksi ja painele sitten siivilän läpi. Nauti kylmänä! 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  21.2.2014 at 16:55

  Sain ystävältä lahjaksi Philipsin mehustimen (Philips Mehulinko Avance Collection, 700W) ja enää en tulisi toimeen ilman sitä! Ai-van mahtavia makuyhdistelmiä hedelmistä ja vihanneksista; melkein mitä vain voi mehustaa – pinaattiset, inkivääriset omenamehut limen kera ovat suosikkkejani. Tuo kone on helppo käyttää ja puhdistaa heti käytön jälkeen huuhtelemalla. Otin koneelle työtasolta paikan ja viereen laitoin keittiöpyyhkeen, jonka päälle huuhdellut osat voi laittaa. Ei hautaudu kaappiin vaan on minulla joka päivä käytössä. Suosittelen!
  Terkuin Annika

 • Reply
  Sini
  22.2.2014 at 17:39

  Oi, kiva kuulla, ettei mehustin pölyty kaapissa. Pinaatti, inkivääri, omena ja lime kuulostavat ihanalta yhdistelmältä!

 • Kommentoi