talvi/ Yleinen

Juurespyttipannu sienillä

Uusi sieniresepti! Olen itse vähän kyllästynyt samoihin sieniresepteihini, joita toistan säännöllisin väliajoin – vaikka hyviä ovatkin, vaihtelukin virkistää. Olen nyt talvella pyrkinyt pitämään jollain tasolla tämän sesonkiajattelun voimissaan, ja olenkin mielestäni onnistunut siinä kivasti. Täysi pakkanen, josta löytyy itse kerättyjä sieniä ja marjoja, on ollut kovassa käytössä nyt, kun sesongissa on aika vähän eri kasviksia. Toki lisäksi olen syönyt valtavat määrät appelsiineja, sekä tavallisia että veriappelsiineja. Tämä ohje hyödyntää sesongissa olevien juuresten lisäksi kuivattuja sieniä. Tähän voi käyttää mitä tahansa (metsä-)sieniä ja mitä tahansa juureksia, joista pitää. Minun versiooni tuli porkkanoita, perunoita ja nauriita sekä suppilovahveroita. Annoksen kokoaa kasaan joukossa kypsennetty kananmuna – halutessasi voit paistaa kananmunat myös annosten päälle, jättäen ne valintasi mukaan joko hiukan raaoiksi tai sitten kypsentää täysin kypsiksi. Juuresten joukkoon valuva keltuainen ei maistu ollenkaan hassummalta! 
Pyttipannu saa uudenlaisen maun, kun siihen käyttää pelkän perunan sijaan myös muita juureksia. Juuresten makeus korostuu hienosti sienten seurassa. Annos on tavanomaista makkarapyttipannua hienovaraisemman makuinen, ihana yhdistelmä talven makuja. Annos myös valmistuu nopeasti, kunhan keittää juurekset nopeasti ennen paistamista. Kannattaa testata! 
Juurespyttipannu sienillä
3 perunaa
3 pientä naurista
3 porkkanaa
voita
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 kananmunaa
suolaa
pippuria

Laita kuivatut sienet veteen likoamaan vähintään vartiksi. Kuori juurekset ja pilko ne isohkoiksi paloiksi. Keitä porkkana- ja perunapaloja noin 10 minuuttia, lisää viiden minuutin jälkeen myös naurispalat. Valuta vesi kattilasta. Sulata paistinpannulla voi ja paista juurekset kullanruskeiksi. Lisää sienet ja paista hetki. Lisää sitten joukkoon kananmunat ja sekoittele juuresten sekä sienten joukkoon. Paista hetki, kunnes kananmunat hyytyvät hiukan ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Annostele lautasille ja lisää halutessasi annosten päälle hienonnettua persiljaa, nauti heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi