uuniruoat

Lohilaatikko

Välillä kaipaa kunnon kotiruokaa, joten päätinkin tehdä tällä kertaa perinteistä lohilaatikkoa. Lohilaatikossa tärkeintä ovat laadukkaat, tuoreet raaka-aineet. Peruna ja lohi saavat makua tuoreesta tillistä ja kapriksista ja laatikon täydentää kuohukerma. 

Laatikon tekeminen onnistuu käden käänteessä, kun olet pyytänyt kalatiskiltä valmiiksi fileoidun lohen. Kuorit ja viipaloit perunat, paloittelet lohen, hienonnat tuoreen tillin ja kaprikset, kokoat nämä vuokaan ja kaadat kerman perään. Muista myös maustaa laatikko suolalla, sillä ilman sitä se ei maistu miltään. Kapristen suolaisuus kyllä antaa laatikolle myös oman säväyksensä! Sitten vain odottelua ja laatikko parempiin suihin!

Harvoin raaskin lohesta tehdä uuniruokia, kun se on niin hyvää simppelisti paistettunakin. Tämä laatikko oli kuitenkin niin herkullista, että tätä meillä tehdään kyllä uudemmankin kerran! Itse tehtynä lohilaatikko on jotain aivan muuta kuin kaupan einesosaston valmiit annokset – eikä vaiva tosiaan ole mikään suuri. Kokeilepa joskus mikä ero!
Lohilaatikko
10 keskikokoista perunaa
600 g tuoretta lohta fileoituna
nippu tuoretta tilliä
ruokalusikallainen kapriksia
4 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
Kuori perunat ja viipaloi ne. Paloittele lohi. Hienonna tilli ja kaprikset. Kokoa vuokaan vuorotellen perunaviipaleita, lohipaloja, tilliä ja kapriksia. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada lopuksi vuokaan kerma. Paista laatikkoa uunissa 50 minuuttia 200 asteessa tai kunnes perunat ovat kypsiä. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi