Yleinen

Paremmat kananugetit ja hapanimeläkastike

En ole vuosiin syönyt kaupan valmiita kananugetteja, mutta kun Meidän Safkaa -ohjelmassa tehtiin kanafileistä paneroituja kanavartaita, jäin ihmettelemään, miksen ole sitä aiemmin keksinyt! Mikäli lapset tai puoliso vaativat kananugetteja, suosittelen ehdottomasti tekemään ennemmin näitä kuin ostamaan valmiita kaupasta, ovat aivan eri maailmasta! Kanafileet leikataan ohuemmiksi viipaleiksi ja paneroidaan pankojauhoja ja seesaminsiemeniä sisältävällä seoksella. Löysin vihdoin kauan etsimiäni pankojauhojakin: ne olivatkin kaupassa korppujauhohyllyn sijaan japanilaisten ruokien hyllyllä (siellä sushitarvikkeiden vierellä). Pankojauhot ovat siis karkeaa leivänsisusta, josta tulee hiukan rapsakampi kuorrutus. Nugettien tekeminen oli tosi helppoa ja niistä tuli tosi hyviä. Alunperin ohjelmassa tarjottiin kanan seurana wokattua paksoita, mutta minä tarjosin vain kaapista löytynyttä riisiä. Paksoi olisi tietysti hiukan raikkaampi seuralainen tuhdeille nugeteille.
Kanavartaiden seuraksi tein samaisesta ohjelmasta bongattua (toki hiukan sovelsin reseptiä) hapanimeläkastiketta, josta tuli sanalla sanoen täydellistä – aivan mahtavaa noiden nugettejen seurana. Suosittelen tekemään kastiketta ainakin tupla-annoksen, meillä lusikoitiin koko kastike kahteen pekkaan yhdellä aterialla, niin hyvää se oli. Alla oleva resepti on omien muokkausteni mukainen. 

Paremmat kananugetit ja hapanimeläkastike

2 kanafilettä
suolaa
pippuria
2 kananmunaa
1 dl pankojauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1-1,5 dl rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä 
2 rkl rypsiöljyä
noin 2 tl srirachaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa
4 rkl sokeria
3 rkl soijakastiketta
(suolaa)
Hienonna valkosipulin kynnet. Kuullota valkosipulia hetki rypsiöljyssä. Lisää loput kastikkeen aineet ja keitä kastiketta kokoon noin 10 minuuttia. Mausta kastike tarvittaessa suolalla. 
Leikkaa kanafileet pitkittäin neljäksi suikaleeksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Riko kananmunat lautaselle ja vispaa niiiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita pankojauhot ja seesaminsiemenet keskenään toisella lautasella. Dippaa kanasuikaleet ensin kananmunassa ja sitten panko-seesaminsiemenseoksessa. 
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kypsennä suikaleet kuumassa öljyssä molemmin puolin, kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin (kestää ihan vain muutaman minuutin). Nosta valmiit nugetit talouspaperin päälle, jotta paperi imee niistä ylimääräisen öljyn pois. Tarjoa kananugetit hapanimeläkastikkeen ja riisin kera.

You Might Also Like

5 Kommentit

 • Reply
  Suvi
  15.4.2014 at 19:59

  Näyttää hyvältä! Aloin itsekin jossain vaiheessa tehdä nuggetteja itse, on ne vaan niin paljon parempia kuin kaupan vastaavat 🙂 sekä tietää mitä syö.

 • Reply
  Sini
  16.4.2014 at 08:41

  Ja olivat kyllä yllättävänkin helppoja tehdä! Itsehän en ole vuosiin syönyt kaupan nugetteja, mutta nämä kyllä kelpaavat!

 • Reply
  Jenny Rissanen
  11.7.2014 at 09:35

  Tein viime viikolla ohjeellasi pasta carbonaraa ja 2-vuotias tyttäremmekin veteli sitä kaksin käsin, joten kiitos ohjeesta!! Tänään tehdään sit nugetteja. Hieman epäilyttää miten kypsentäminen onnistuu mutta kokeillaan 🙂

 • Reply
  Sini
  11.7.2014 at 16:29

  Oi, kiva kuulla, että maistui! Nugettien kypsentäminen onnistuu ihan varmasti, kun vain tekee niistä tarpeeksi ohuita paloja!

 • Reply
  Jenny Rissanen
  13.7.2014 at 15:38

  Onnistuihan se ja koko perhe tykkäsi! 🙂

 • Kommentoi