jälkiruoat/ kesä/ Yleinen

Paahdettu mausteinen raparperi mascarponen kera

Kevään ja alkukesän sesonkiraaka-aineista parhaimmillaan on nyt raparperi. Olen syönyt parin viikon aikana sitä jo aika monta kertaa – on se vaan hyvää nyt, pienenä ja vielä mehevänä! Kävin taas äidin raparperipuskasta hakemassa nipun. Viime vuonna tein raparpereista chutneyta ja sen makumaailmasta sai inspiraationsa tämäkin jälkiruoka. Raparperi tuppaa olemaan sellaisenaan melko kirpeää, mutta sen kirpeyden saa tasoitettua paahtamalla raparperipalat uunissa pehmoisiksi mausteiden ja sokerin kanssa. Raparpereista irtoava mehu yhdessä sokerin ja appelsiinimehun kanssa tekee annokseen jumalaisen liemen!
Raparperien seuraan päätyi uuniin siis ruokosokeria, vaniljatanko, tähtianiksia, kardemummaa, kanelia sekä nesteeksi appelsiinimehua. Raparperista tulee samalla makeaa, kirpeää ja mausteista – ihana yhdistelmä, jonka kruunaa vielä pehmeä mascarpone. Tarjoiluun sopisi myös erittäin hyvin kylmä vaniljajäätelö tai miksei seosta voisi lusikoida myös esimerkiksi pannacotan päälle, jolloin annoksista saa hiukan näyttävämpiä. Tai jos haluaa annoksesta hiukan kevyemmän, myös turkkilainen jogurtti toimisi hyvin. Tämä on todella helposti valmistuva, mutta upean makuinen jälkiruoka, joka varmasti jää ainakin minun kevätrepertuaariini! 
Paahdettu mausteinen raparperi mascarponen kera
nippu tuoretta raparperia
1 dl appelsiinimehua
2 rkl ruokosokeria
1 vaniljatanko
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua kanelia
2 tähtianista
mascarponea
Pese raparperit ja pilko ne muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Laita raparperin palat uunivuokaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisältä siemenet. Sekoita appelsiinimehun joukkoon sokeri, vaniljatangon siemenet sekä kardemumma ja kaneli. Kaada appelsiinimehu raparperien päälle ja lisää joukkoon vaniljatanko sekä tähtianikset. Paahda raparpereja uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät ja sokeri karamellisoituu. Älä kuitenkaan paahda raparpereja liian pehmeiksi.
Ota raparperit pois uunista ja anna niiden jäähtyä hiukan. Lusikoi tarjoilukulhoihin raparperia ja paahtolientä. Lisää kulhoihin reilu lusikallinen mascarponea ja tarjoile heti! 

You Might Also Like

5 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  11.6.2014 at 18:59

  Luulen, että tässä on meidän viikonlopun jälkiruoka. Ei ole tullut edes mieleen paahtaa raparperia uunissa.

 • Reply
  Sini
  12.6.2014 at 04:36

  Tykkäsin tästä kovasti ja olen varma, että sinäkin! Idea paahtamiseen tuli (tietysti) Pinterestistä. Suunnitelmissa on vielä tehdä raparperista ainakin mehua ja tarte tatin -tyylinen kakku. Olipa muuten mukava nähdä ihan livenäkin! 🙂

 • Reply
  Riitta
  13.6.2014 at 11:07

  Tähtianis kuulostaa ihanalta twistiltä tässä. 🙂 Ottaisin oman annokseni jätskillä, kiitos! 😀

 • Reply
  Sini
  13.6.2014 at 11:10

  Se on hyvä! Taidan tehdä tätä uudelleen viikonloppuna, jätskillä – kelpaisi siis minullekin uudelleen 😀

 • Reply
  Jonna
  14.6.2014 at 12:42

  Niin oli 😉 Ja huvittavaa, että ollaan työkavereita…

 • Kommentoi