salaatit/ Yleinen

Katuruokaa Stockmannin Herkusta

Kävin muutama viikko sitten Stockmannin Herkussa maistelemassa syksyn katuruokateemaan liittyviä ruokia (lisätietoa teemasta löytyy Herkun nettisivuilta). Kannattaa käydä kurkkaamassa, koska nettisivuilta löytyy muun muassa reseptejä mainioihin katuruokiin! Herkussa meille tarjottiin ensinnäkin ihanan Liemessä-blogin Jennin tekemiä lammaskebabeja pitaleivän välissä, Street Gastron härkäleipiä ja ihania chilidogeja. Voin kertoa, että noiden muutaman leivän syömisen jälkeen oli melkoinen ähky!

Lammaskebabin lämmin tulisuus lämmitti myös mieltä. Resepti löytyy Jennin kirjasta. Street Gastrosta olen kirjoittanut aiemminkin, eikä tuo härkäleipä tuottanut tälläkään kertaa pettymystä: älyttömän hyvää! Kuvasta huomaa, että muutkin olivat innoissaan noista leivistä. Chilidog pääsi kuitenkin vielä yllättämään takavasemmalta tuon ihanan makkaran ja harissamajoneesin avulla. Minä kokkailin jo kotonakin noita chilidogeja! Chilidogin sämpylän välissä on Harjun makkaratehtaan Seitsemän chilin makkaraa, harissamajoneesia ja sinappista coleslawia. Täytyy muuten erikseen kehua noita raakamakkaroita, ovat todella hyviä! 

Street Gastro -teema näkyy Herkuissa aika vahvasti: esiin on nostettu katuruokateemaan liittyviä tuotteita ja demokeittiön puolella on teemaan liittyviä vieraita. Ainakin minua nuo reseptit inspiroivat ja pidän ideasta, että kaikki ainekset niihin saa sitten saman katon alta. Yksi kiinnostava uutuus on Street Gastron pulled pork, jota myydään Herkun tiskillä. Tämä taitaa olla ensimmäinen valmiiksi kypsennetty pulled pork, joka ainakaan minua kiinnostaa, sillä aiemmin kaupoissa näkyneet valmiiksi pakatut pulled porkit eivät ole aitoa tavaraa nähneetkään. Tämä sen sijaan näytti ja kuulosti oikein herkulliselta – sopisi siis vaikkapa kiireisen arkiviikon pelastajaksi, kun ei ole aikaa itse haudutella lihaa. Kiva, että ruokaankin liittyen järjestetään tälläisiä teemajuttuja – käykääpä siis kurkkimassa tarjontaa nettisivuilla ja Herkussa paikan päällä! 

Chilidogit

 2 sämpylää
2 Harjun makkaratehtaan Seitsemän chilin makkaraa
2 rkl majoneesia
2 tl harissatahnaa
100 g kaalia
1 pieni porkkana
1 tl sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
1,5 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Tee ensin harissamajoneesi ja coleslaw. Sekoita majoneesi ja harissatahna keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan. Pilko kaali ja kuori sekä raasta porkkana. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja heitä sekaan kaali ja porkkana. Laita myös coleslaw jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.
Paista makkarat joko grillissä tai paistinpannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Raakamakkaroita saa kypsentää miedolla lämmöllä reilusti kauemmin, kun valmiiksi kypsiä makkaroita. Lämmitä sämpylät, halkaise ne ja annostele väliin coleslawia, makkara ja harissamajoneesia maun mukaan. Tarjoa heti. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi