Yleinen

Kalatortillat

Tovi sitten innostuin tekemään pakastimessa majailevasta kuhafileestä meksikolaishenkistä ruokaa. Ainakin muutamassa meksikolaisravintolassa olen törmännyt vähän vastaaviin kalatortilloihin, mutta olen ajatellut, ettei kala toimisi näissä niin hyvin. Viime aikoina olen muutenkin tehnyt kalasta kaikenlaisia tulisempia ja mausteisempia ruokia, joten ajattelin, että miksei tämäkin maistuisi. No maistuihan se!
Paneroin kuhafileet taikinassa, jossa oli kananmunia, vehnäjauhoja ja vähän olutta. Olut antaa kalalle hyvän maun ja panerointi tekee paloista ihanan rapeita pinnaltaan. Sooseiksi riittivät tällä kertaa simppelit guacamole ja tomaattisalsa. Olen aiemminkin hehkuttanut tuota guacamolea, on se vaan niin hyvää! Pinnalle vielä hiukan korianteria, chiliä ja loraus limen mehua. Ehkä myös loraus srirachaa. Tortillat ostin tällä kertaa valmiina, kun bongasin kaupasta pieniä maissitortilloita. Ne olivatkin aika hyviä, tosi erilaisia kuin tavalliset, mutta hyvällä tavalla. Sopivat jotenkin erityisen hyvin tuon kalan kanssa yhteen. Suosittelen testaamaan välillä näitä kalatortilloja ainaisten liha- tai kanatortillojen sijaan, nämä ovat raikkaampia ja tuovat mukavaa vaihtelua! 
 

Kalatortillat

3 kypsää avokadoa
1 tomaatti
2 limeä
1 valkosipulin kynsi
1 chili
nippu tuoretta korianteria
suolaa

2 tomaattia
1 valkosipulin kynsi
1 chili
suolaa
oliiviöljyä
300 g vaalean kalan filettä (esim. kuha, hauki, ahven)
1 kananmuna
noin 5 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl olutta 

6 kpl maissitortilloja
Valmista ensin guacamole. Kuori ja pilko avokadot, halkaise limet ja hienonna valkosipulin kynsi. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna se. Hienonna myös korianteri. Sekoita sitten ainekset keskenään guacamoleksi, mausta se vielä suolalla. Laita guacamole sitten jääkaappiin tekeytymään. 
Valmista sitten tomaattisalsa pilkkomalla tomaatit ja hienontamalla valkosipulin kynsi. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna se. Sekoita ainekset salsaksi, lisää suolaa ja oliiviöljyä, kunnes seos on sopivan makuista. Laita myös salsa jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun paistat kalat.
Pyyhi kalan pinta talouspaperilla ja pilko se reilun kokoisiksi viipaleiksi. Sekoita panerointitaikinan ainekset keskenään, taikinaan saa laittaa aika reilusti suolaa ja vehnäjauhoja voi lisätä tarpeen mukaan (taikinan tulisi olla sakeaa, mutta kuitenkin aika löysää). Kuumenna reilusti öljyä paistinpannulla (varaa kansi tai sammutuspeite viereen varmuuden vuoksi), kasta kalapalat taikinaan ja laita ne suoraan kuumaan öljyyn. Paista palat miedolla lämmöllä pinnaltaan ruskeiksi ja sisältä kypsiksi, tarkista ensimmäisestä kypsyys halkaisemalla se. Laita valmiit kalapalat talouspaperin päälle kulhoon ja kansi päälle, jotta ne pysyvät lämpiminä loppujen paistamisen ajan. 
Lämmitä maissitortillat paistinpannulla ilman öljyä. Kokoa sitten tortillan päälle salsaa, guacamolea ja kalapaloja. Ripottele pinnalle yli jääneet chiliviipaleet, halutessasi chilikastiketta (meillä käytettiin srirachaa) ja tuoretta korianteria. Laita lautaselle vielä yli jääneet limeviipaleet. Tarjoa heti! 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Hanna
  28.9.2014 at 17:57

  Kalatacot on kyl ihania! Kuulostaa ja näyttää superhyvältä – tulee mieleen Eatoksen maanmainiot tacot, sielläkin taisi olla olutpaneroitua kalaa 🙂

 • Reply
  Sini
  29.9.2014 at 05:47

  Eatos oli yksi niistä ravintoloista, joka näitä tehdessä oli mielessäni, vaikka en ole vielä paikan päällä ehtinyt käymään – tällä viikolla olisi tarkoitus käydä testaamassa!

 • Kommentoi