aamiaiset/ syksy/ Yleinen

Syysgranola

Pimenevistä syysaamuista tuli juuri hiukkasen parempia, kun paahdoin itselleni ison annoksen syysgranolaa! 
Olen tehnyt myslini itse jo pitkän aikaa, koska kaupan mysleissä on liikaa sokeria ja erityisesti liikaa rusinoita minun makuuni. Itse tekemällä mysliin saa valita juuri ne ainesosat, joita haluaa ja ainesten suhteita on helppo säätää. Pidän myslistäni paahdettuna, jolloin sitä kutsutaan granolaksi – paahtaminen antaa pähkinöille ja kaurahiutaleille ihanan paahteisen maun. 
Syön granolaa maustamattoman turkkilaisen jogurtin kanssa. Tähän syysversioon käytin reilusti pähkinöitä, itse kuivaamiani omenalastuja, kaurahiutaleita ja reilusti mausteita. Mausteina heitin sekaan kanelia, kardemummaa ja neilikkaa. Nesteenä käytin tällä kertaa pähkinäöljyä ja makeutta antavaa vaahterasiirappia. Pähkinöistä saa runsaasti aamulla tarvittavaa energiaa, joten tätä maukasta mysliä ei tarvitse kerralla syödä kovinkaan paljoa. Sain tähän uppoamaan monet pussin pohjat kaapista, joten granola on myös mahtavaa kaappientyhjennysruokaa!
Pähkinäöljyn voi korvata hyvin oliiviöljyllä ja vaahterasiirapin sokerilla – jos käytät sokeria, lisää vain öljyn määrää. Osan kaurahiutaleista ja pähkinöistä voi korvata siemenillä ja pähkinöiksi kannattaa tietenkin valita omat suosikit! Mausteita kannattaa laittaa reilusti, sillä mausteet antavat tälle granolalle sen ominaisen maun. Voit kuitenkin käyttää niitä mausteita, mitä sinulla sattuu kaapissa olemaan ja testata määrän maistamalla seosta ennen paahtamista. 

Syysgranola
5 dl kaurahiutaleita
3 dl pähkinöitä
kanelia
kardemummaa
neilikkaa
1 dl pähkinäöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia
1 dl kuivattuja omenoita
Rouhi pähkinät hiukan hienommiksi. Sekoita pähkinät ja kaurahiutaleet keskenään, mausta seos. Sekoita pähkinäöljy ja vaahterasiirappi, kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. 
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele seosta pari kertaa paahtamisen aikana ja tarkkaile, ettei se pala! Anna granolan jäähtyä paahtamisen jälkeen, lisää sitten joukkoon kuivatut omenat ja säilö valmis granola tiiviiseen lasipurkkiin. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi