Yleinen

Marinoidut kalamataoliivit – GAEA-oliivien tuotetestausta

Tällä kertaa puhutaan oliiveista! Sain Ruoka.fi:ltä ja GAEA:lta haasteen maistella GAEA:n uutuustuotteita ja ehdottaa uutta makuyhdistelmää oliiveille. Olen aiemminkin marinoinut oliiveja, joten ihan uutta puuhaa tämä ei ollut ja makuyhdistelmän kehittely olikin aika hauskaa!

Ostan yleensä oliivini maustamattomina versioina, koska tykkään itse maustaa oliivit (jos maustan, sillä hyvät oliivithan ovat hyviä ihan sellaisenaankin). Kaupasta on vain harmillisen vaikea löytää oikeasti hyvän makuisia oliiveja. Testattavaksi saamani oliivit on pakattu tavallisesta poikkeavasti pusseihin, joissa ei ole ylimääräistä nestettä. Tämän vuoksi tuotteissa onkin keskitytty siihen olennaiseen: hyviin oliiveihin. Erityisesti nuo mustat kalamataoliivit nousivat suosikikseni.

Ajatuksena oli maistella oliiveja ja ehdottaa sitten uutta makuyhdistelmää, joka saattaa päätyä kauppaankin asti. Valitsin oliivien makuehdotukseen selkeitä, yksinkertaisia makuja, koska ne ovat sellaisia, joita itsekin kaupasta ostaisin. Ehdotinkin uudeksi makuyhdistelmäksi chiliä, rosmariinia, appelsiininkuorta ja valkosipulia (sekä oliiviöljyä). Yhdistelmä ei saa mielestäni olla liian monimutkainen tai erikoinen, mutta siinä pitää olla kuitenkin ideaa. 
Oliivien omaa makua täydentävät hienosti mieto valkosipuli ja hiukan potkua antava chili. Lisäksi oliivit saivat yrttistä makua rosmariinista ja hiukan makeutta appelsiinin kuoresta. Makuyhdistelmässä on tärkeää käyttää tuoreita ja kunnollisia raaka-aineita. Erityisesti chilin tulee olla tarpeeksi (mutta ei liian) tulista. Ainakin kotioloissa itse maustaen makuyhdistelmästä tuli niin hyvä, että kipollinen oliiveja hävisi pöydästä hetkessä, sillä oliiveihin iski suorastaan himo! 
Käy kurkkaamassa muutkin ehdotetut makuyhdistelmät ja äänestämässä suosikkiasi klikkaamalla alla olevaa kuvaa! 
http://ruoka.fi/ruokajutut/gaea/aanesta-ja-osallistu-gaea-kilpailuun-voit-voittaa-valimeren-herkkuja
Marinoidut kalamataoliivit
1,5 valkosipulin kynttä
puolikas mieto chili
pari tuoretta rosmariinin oksaa
1 appelsiini
 hyvää oliiviöljyä
 1 pss GAEA-kalamataoliiveja
 
Hienonna valkosipulin kynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Irrota rosmariinin lehdet ja hienonna. Raasta noin puolikkaan appelsiinin kuori. Lorauta kulhoon hiukan oliiviöljyä ja sekoita sen joukkoon kaikki valmistelemasi mausteet. Lisää oliivit ja maista – tasapainota maut lisäämällä tarvittaessa jotain mausteista. Voit myös lisätä tarvittaessa hiukan suolaa (oliivit ovat melko suolaisia, joten tämä ei ole välttämätöntä). Anna oliivien maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi hyvän leivän ja juuston kera tapastyylisesti tai sellaisenaan. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi