kausiruokaa/ lisukkeet/ syksy/ Yleinen

Voipapu-lehtikaalilisuke kalalle

Viime aikoina on tullut syötyä yllättävän vähän lohta, kun on tullut tuhottua pakkasessa majailevia haukifileitä. Pitkästä aikaa lohifile maistuikin siis tosi hyvältä! Lohi on aina ollut minulle sellainen pikaruoka, jota kokkaan silloin, kun en muutakaan keksi ja haluan saada ruoan nopeasti pöytään. Lohifileen kanssa on usein kyllä sellainen ongelma, että sille on tosi hankala keksiä mitään kiinnostavia lisukkeita – perunat ja avokadosalaatti ovat yleisimmät valintani, mutta alkavat aika nopeasti tympiä. Tällä kertaa tein kuitenkin lohifileen kaveriksi hiukan syksyisemmän lisukkeen jääkaapissa majailleesta lehtikaalista ja suosikkipavuistani eli voipavuista. 

Tässä lämpimässä lisukkeessa yhdistyy papujen tuhtius, lehtikaalin vihreä maku ja parmesaanin suolaisuus. Lisuke on vähän kuin lämmin salaatti, mutta ei sitten kuitenkaan. Tälläiset lämpimät salaatin tapaiset ovat mainio valinta loppusyksyyn: ei liian tuhtia, mutta ei myöskään liian kevyttä. Lisuke valmistuu melkein samassa ajassa, kuin lohifile paistuu, joten se onkin ihanaa arkiruokaa. Vähän erilaista, mutta kuitenkin helposti valmistuvaa, monipuolista ja ennen kaikkea hyvää. 

Voipapu-lehtikaalilisuke kalalle

1 prk voipapuja
reilu kourallinen lehtikaalia
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa
pippuria 
pala parmesaania

paistettua kalaa, esim. lohta

Valuta pavut ja huuhtele ne. Revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi ja hienonna kuorittu valkosipulin kynsi. Kuumenna pannulla reilu loraus oliiviöljyä ja lisää joukkoon valkosipuli. Paahda valkosipulia miedolla lämmöllä hetki ja lisää sitten lehtikaali. Kun lehtikaali on nahistunut hieman, lisää vielä pavut. Kuumenna, mutta älä anna papujen muhjaantua liikaa. Lisää lopuksi suolaa ja pippuria ja raasta pinnalle vielä reilusti parmesaaniviipaleita. Tarjoa heti paistetun kalafileen kanssa.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Nanne
  17.11.2014 at 09:35

  Kuulostaapa herkulliselta! Mulla majaileekin parvakkeella yksi pussillinen lehtikaalia (vai sanotaanko se kaalta?) ja voipapujakin löytyy kaapeista rutkasti. Itse väänsin noista samoista aineksista valkosipulin ja oliiviöljyn kera viime viikolla herkullista levitettä ja sekaan lisäsin vielä oluthiivahiutaleita, jotka tuovat juustoista makua. Saman olen todennut herkulliseksi myös vaihtamalla papujen tilalle liotetut cashewpähkinät. Helppoa ja herkullista! 🙂

 • Reply
  Sini
  19.11.2014 at 13:49

  Sanoisin ennemmin, että kaalia, mutta en ole kyllä varma. Kannattaa testata, jos aineita kerran löytyy! Levitekin kuulostaa hyvältä, taidan itse testata sitä! 🙂

 • Kommentoi