salaatit/ Yleinen

Simppeli varhaiskaalisalaatti

En millään voinut vastustaa kiusausta ja olla tarttumatta kaupassa silmiin osuneisiin ensimmäisiin (unkarilaisiin tosin) varhaiskaaleihin! Varhaiskaalit ovat viime vuosina kiilanneet kevätfiiliksen tuojina jo tosi lähelle parsan ihanuutta – jotenkin se tunne, kun ensimmäisen kerran saa käsiinsä jotain uutta, tuoretta ja raikasta talven nahistuneiden juuresten jälkeen, on aina ihan huippu.
Koska en halunnut ensimmäistä varhaiskaaliateriaa liian monimutkaiseksi, tein kaalista yhtä suurta kevätsuosikkiani eli varhaiskaalisalaattia. Muutamakin varhaiskaalisalaatti näytti blogista löytyvän, mutta tämä on näistä simppelein versio, johon tulee varhaiskaalin lisäksi vain kevätsipulia ja hyvä kastike. Talven jälkeen juuri tämä yksinkertaisuus tuntuu nyt sopivalta ja parhaalta. 
En laittanut kastikkeen ohjeeseen mittoja, koska en itsekään tehnyt sitä mittojen mukaan. Parhaan kastikkeesta saa maistamalla – luotat vain omaan makuaistiisi, se tietää kyllä, milloin kastike on juuri sopiva. Kastikkeessa on kuitenkin määrällisesti eniten oliiviöljyä, muut aineet vain maustavat sitä. Sinapin, valkoviinietikan ja sitruunan kanssa kannattaa olla vähän varovainen, sillä yhdessä niistä tulee helposti aika kirpakkakin lopputulos. Jos tuntuu, että kirpeys menee yli, lisää vain hiukan oliiviöljyä tai suolaa ja sokeria. Salaatti on parasta, jos annat sen hetken tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa vaikkapa paistetun lohen kanssa. 
Simppeli varhaiskaalisalaatti

1/2 varhaiskaali
kevätsipulia
oliiviöljyä
sinappia
 valkoviinietikkaa
sitruuna
sokeria
suolaa
1 tl sinapinsiemeniä

Viipaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna kevätsipulin varret, laita kulhoon. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Maista ja tasapainota kastike. Sekoita kastike varhaiskaalisuikaleiden ja kevätsipulin joukkoon. Lisää sinapinsiemenet. Anna tekeytyä vähän aikaa jääkaapissa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi