Yleinen

Karitsan ribsit

Kesä ja grilliruoat, en oikein muuta ole viime aikoina syönytkään. Nämä karitsan ribsit olivat viimeisiä pakkasesta löytyneitä karitsan lihoja (vielä on jäljellä viulu, jota varten pitänee kutsua vieraita syömään, niin iso se on). Olemme säästelleet ribsejä grillikautta varten ja voi että, ne olivat kyllä hyviä! En halunnut peittää karitsan omaa makua liikaa, joten hylkäsin suosiolla kaikki liian tuhdit maustekastikkeet ja silmiini osui sopivasti tämä Jokihaka kokkaa -blogin mainio ribsiohje, jota sovelsin. Tässä marinadi enemmänkin korostaa lihan makua kuin peittää sitä.

Lihat marinoidaan ja niitä kypsennetään ensin pari tuntia uunissa, jonka jälkeen niihin grillataan vielä ihana pinta valellen niitä samalla ihanalla, makealla kastikkeella. Murea liha suorastaan sulaa suuhun ja grillauksen aikana muodostuu upea, rapea pinta. Ihan parasta kesäruokaa!
Meillä oli lihan lisukkeena simppelisti oliiviöljyllä ja suolalla maustettua, grillattua parsaa, mutta ne jäivät vähän turhaksi ison lihamäärän kanssa, joten jättäisin tästä melkein lisukkeen pois. Ribsit on parasta syödä sormin, joten mitään salaattia ei ainakaan näiden seuraksi kannata tehdä, koska sitä ei kuitenkaan voi syödä samaan aikaan. 

Karitsan ribsit

800 g karitsan kylkipaloja

2 rkl timjamia
1 rkl salviaa
1 rkl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria 
2 tl sokeria
hiukan oliiviöljyä  
1 sitruuna
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa

balsamiviinietikkaa
siirappia

Poista lihoista kalvot. Hienonna yrtit ja valkosipulin kynnet. Hiero yrtit, valkosipuli, suola, pippuri ja sokeri tahnaksi, notkista lisäämällä hiukan öljyä. Lisää raastettu sitruunan kuori, savupaprikajauhe, hunaja ja balsamiviinietikka. Sekoita marinadi tasaiseksi ja hiero lihojen pintaan. Anna lihojen maustua vähintään tunnin verran. Ota lihat ennen kypsentämistä ajoissa lämpenemään. Kypsennä lihoja uunissa 175 asteessa pari tuntia, käännä lihat puolivälissä. 

Sekoita lihan sivelyä varten kastike yhdestä osasta balsamiviinietikkaa yhteen osaan siirappia ja mausta tipalla sitruunamehua. Sivele lihat kastikkeella ja grillaa miedolla lämmöllä välillä käännellen ja seoksella sivellen, kunnes lihoissa on kaunis väri ja hiukan karamellisoitunut pinta. Tarjoile heti kuumina grillistä!

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  26.7.2015 at 17:29

  Siis NAM mikä blogi! Karitsan ribsit johdattivat tänne ja sen jälkeen menikin tovi kaikkia reseptejä lueskellessa. Nyt tekis mieli alkaa heti kokkaamaan! Kiitos 😀

 • Reply
  Tiina Garvey - Fanni ja Kaneli
  28.7.2015 at 16:48

  Ihanan kuuloiset mausteyhdistelmät. Varmasti ihan huippu hyvää, ja karitsaa pitäisi grillata meidänkin kesäkeittiössä enemmän!

 • Reply
  Sini
  29.7.2015 at 12:14

  Kiitos kehuista, tälläinen on aina ihan parasta palautetta ja saikin hymyn huulille pitkäksi aikaa täällä päässä 🙂

 • Reply
  Sini
  29.7.2015 at 12:16

  Maku olikin näissä tosi hyvä! Olen itsekin tosi mielelläni laittanut karitsaa (myös talvella) ja harkitsin nyt hankkivani kokonaisen karitsan pakkaseen syksyä varten, kun edellinen puolikas alkaa olla lopussa ja se on ollut niin hyvää. Pidän kovasti karitsan pehmeästä mausta!

 • Kommentoi