aamiaiset/ syksy/ Yleinen

Granola kuivatuilla mustikoilla

Syksyn tulon tuntee jo ilmassa aamuisin. Nyt onkin alkanut tehdä mieli paahteista ja pehmeän mausteista granolaa jogurtin seuraan aamuisin, kun koko kesän olen syönyt vain marjoja jogurtin kanssa. Olen aiemminkin maininnut, etten pidä kaupan myslien makeudesta ja rusinoista, joten teen granolani yleensä itse. Granolan ja myslin erottaa toisistaan paahtaminen – paahdettu granola onkin omaan makuuni paljon vivahteikkaamman makuinen kuin kuivempi mysli ja lisäksi ihanan rapsakka. Toki granolassa energiaakin on reilummin, mutta sitä onkin tarkoitus syödä vain vähän jogurtin seassa.
Olen aiemminkin postaillut granolasta: viime syksynä maustoin granolani kuivatuilla omenalastuilla. Tällä kertaa varioin granolaa taas (käytin siis kaapista pois kaikki kuiva-aineet) ja maustoin sen kuivatuilla mustikoilla. Kuivatut mustikat ovat tosi herkullisia, mutta myös harmillisen kalliita. Mausteina käytin reilusti kanelia ja kardemummaa sekä ripauksen neilikkaa. Olen kovasti tykästynyt kanelin ja kardemumman yhdistelmään granolassa. Granola myös kaipaa seurakseen pikku ripauksen suolaa. Nesteenä toimi tällä kertaa hunajan ja rypsiöljyn seos. Hunajalla maustettuna granolasta ei tule ihan niin makeaa, kuin yleensä käyttämälläni vaahterasiirapilla. Pohjana toimi perinteinen kaurahiutaleiden, pähkinöiden ja siemenien kombo – tällä kertaa mukaan eksyi pussillinen pähkinäsekoitusta ja kurpitsansiemeniä. 

Granola kuivatuilla mustikoilla


5 dl kaurahiutaleita

3 dl pähkinöitä & siemeniä

kanelia

kardemummaa

neilikkaa 
ripaus suolaa

1 dl rypsiöljyä

  3 rkl hunajaa


1 dl kuivattuja mustikoita


Rouhi pähkinät hiukan hienommiksi. Sekoita pähkinät ja kaurahiutaleet keskenään, mausta seos. Sekoita rypsiöljy ja hunaja, kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. 

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele seosta pari kertaa paahtamisen aikana ja tarkkaile, ettei se pala! Anna granolan jäähtyä paahtamisen jälkeen, lisää sitten joukkoon kuivatut mustikat ja säilö valmis granola tiiviiseen lasipurkkiin. 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Tiina G
  1.9.2015 at 19:35

  Keräsin juuri muistikirjaani erilaisia granolaideoita. Aion ehdottomasti testata sen tekemistä nyt näin syysfiilisken saapuessa. Tämä näyttää ihanalta!

 • Reply
  Sini
  9.9.2015 at 06:36

  Jostain syystä syksy tuo aina mukanaan granolantekofiiliksen, ainakin minulla. Tämä on siitäkin kiva, että varioida voi loputtomasti!

 • Kommentoi