kevät/ sesonkiruoat

Lampaan ulkofile ja minttugremolata

Pääsiäinen osuu tänä vuonna maaliskuulle ja onkin jo ihan tuota pikaa täällä. Pääsiäisen juhlapöytiin sopii erinomaisesti maaliskuun toinen raaka-aine lammas ja blogin arkistoista löytyykin muutama lammasresepti lammas-tunnisteen alta. Minä kaivoin tällä kertaa pakastimesta lampaan ulkofilettä ja paistoin sen vain simppelisti pannulla maustaen sen suolalla ja pippurilla. Fileen jätin roseeksi, hyvää lihaa on turha pilata paistamalla se liian kypsäksi.

Lampaan kylkeen tein minttugremolatan, joka on siis peston tyylinen yrteistä, valkosipulista ja sitruunan kuoresta koostuva tahna. Minttu sopii lampaan pariksi erinomaisesti ja tämä gremolata on valmis nopeasti paistuvan lihan seuraksi yhtä nopeasti. Lisäksi voi tarjota vaikkapa couscous-salaattia tai lohkoperunoita.

Lampaan ulkofile ja minttugremolata

Tulosta resepti

Raaka-aineet

  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tl sitruunan kuorta raasteena
  • suolaa
  • kourallinen tuoretta minttua
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 300 g lampaan ulkofilettä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

1

Valmista ensin minttugremolata: hiero morttelissa kuorittu valkosipulin kynsi, sitruunan kuoriraaste ja suola tahnaksi. Sekoita sitten joukkoon tuore minttu ja oliiviöljy. Halutessasi voit surauttaa gremolatan hienommaksi sauvasekoittimella.

2

Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Paista liha kuumalla pannulla voissa roseeksi ja mausta lopussa. Tarjoa liha minttugremolatan sekä haluamiesi lisukkeiden kanssa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi