aamiaiset/ Yleinen

Uusi aluevaltaus – ruokataide

Ruokataide, siinäpä minulle uusi aluevaltaus. Arla Luonto+ & Ida Frosk haastoivat kokeilemaan ruokataiteen tekemistä vihannesjogurttiensa avulla. Tämä postaus on pääsylippuni Ida Froskin workshopiin, jossa pääsen toivottavasti haastamaan omaa luovuuttani vähän eri tavalla kuin yleensä. Ida Frosk tekee upeaa ruokataidetta instagramissa. Vaikka pidän ruoan visuaalista puolta tärkeänä, en ole kuitenkaan koskaan lähestynyt sitä ihan näin taiteellisesta näkökulmasta. Aika kiva lähestyä ruokaa välillä vähän eri näkökulmasta! 

Päätin lähestyä aihetta kuitenkin aika iisillä tavalla, koska en halunnut alkaa kikkailemaan liikaa ensi yrittämällä. Valitsin siis muutaman selkeän raaka-aineen, joista sai helposti tehtyä ruokataiteen elementtejä. Halusin myös keskittyä jogurttiin ja sen raaka-aineisiin. Helpoin tapa lähestyä ruokataidetta tuntui olevan lautaselle koottavat eläimet, joten sellaisia sitten lähdin kokeilemaan. Omasta taideteoksestani kuoriutui pöllö, joka makoilee Arlan Luonto+ Appelsiini & Porkkana -jogurtin päällä. Pöllössä oli luonnollisesti raaka-aineina jogurtin raaka-aineinakin käytettyjä appelsiinia ja porkkanaa, sekä lisäksi päärynää, manteleita ja mustikoita. Pöllön väsääminen oli yllättävän hauskaa, vaikka aikaa veikin. Pöllön kuva naurattaa aina kun sen näen. Aloin heti kehittelemään uusia ideoita välipalojen koristeeksi. Uppoaisiko sinulle pöllövälipala?

* jogurtit saatu kilpailua varten Arlalta

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Minna Vuo-Cho
  31.3.2016 at 05:38

  Ihana pöllö! Kyllä tuo kelpaisi 🙂

 • Reply
  Sini
  31.3.2016 at 06:14

  Heh, kiva kuulla 🙂

 • Kommentoi