kevät/ leivät ja leivonnaiset/ sesonkiruoat

Eggs Benedict parsalla

Parsareseptiä kehiin! Olen viime aikoina intoillut paljon erilaisista leivistä (mikä viljaton villitys, ei ainakaan minun keittiössäni) ja jo pidempään olen suunnitellut tekeväni eggs Benedictiä, jossa leivän päällä on pekonia tai kinkkua, uppomuna ja hollandaisekastiketta. Nyt kun mietin jotain uutta parsareseptiä, mieleeni tuli heti uppomuna ja hollandaisekastike, jotka ovat klassiset eggs Benedictin raaka-aineet. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja vaihtamaan pekoni tai kinkku parsaan! Sanomattakin selvää, että sekä uppomuna että hollandaisekastike sopivat parsan kaveriksi erinomaisesti. Ei tästä vegeversiota tule tokikaan, mutta lihaton nyt kuitenkin.

 

Hollandaisekastike oli tällä kertaa tehosekoittimella tehty huijausversio, joka paitsi valmistuu nopeammin, myös onnistuu varmemmin. Maku ja rakenne ovat kuitenkin kohdillaan, joten mielestäni tälläinen pieni huijaus on ihan sallittua. Huijausversiossa erityisen kohdillaan on rakenne, joka on hollandaisekastikkeelle tyypillinen, ihanan kuohkea. Täytyy myöntää, että olen myös surkea keittämään uppomunia perinteiseen tapaan etikkavedessä, joten uppomunatkin keitin kelmukikalla, kuten teen yleensä aina. Tähän kannattaa valita hyvä leipä, sillä vähäisten raaka-aineiden takia niiden laadukkuus korostuu.

Tätä annosta voi tarjota perinteiseen tapaan aamiaisella tai brunssilla, mutta miksei myös iltapalalla. Jos teet useamman leivän kaikille, tulee tästä myös hyvä päivällinen. Tämä yksinkertainen annos saa varmasti vieraat vaikuttuneeksi (jostain syystä hollandaisekastikkeella ja uppomunilla on sellainen vaikutus). Uppomunan halkaiseminen ja keltuaisen valuminen annoksen päälle on yksi ihanimpia asioita, mitä ruoalta voi toivoa. 

 

Eggs Benedict parsalla

Tulosta resepti

Raaka-aineet

  • 115 g voita
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • suolaa
  • 4 kananmunaa
  • nippu parsaa
  • neljä viipaletta hyvää vaaleaa leipää

Valmistaminen

1

Valmista ensin hollandaisekastike. Sulata voi ja anna kiehahtaa. Laita muut ainekset tehosekoittimen kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella ja valuta kuuma voi ohuena nauhana sekaan. Lisää lopuksi suola.

2

Keitä sitten uppomunat. Kiehauta vesi. Riko kananmunat lasin päällä kelmuun, ripauta päälle hiukan suolaa ja solmi kelmupussi kiinni. Keitä munia noin 4 minuuttia poreilevassa vedessä. Anna munien jäähtyä ja poista sitten kelmut.

3

Napsauta parsoista kova osa varsista pois. Paista parsoja voissa paistinpannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Mausta suolalla. Paahda leivät ja kasaa lopuksi annokset: voitele leivät, annostele leipien päälle muutama parsa, kaada perään hiukan hollandaisekastiketta ja nosta lopuksi päälle vielä uppomuna. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi