pataruoat/ sesonkiruoat/ talvi

Makkaracassoulet

*yhteistyössä Snellman

Herra Snellman haastoi kehittelemään reseptin uusista lisäaineettomista makkaroistaan ja omalle kohdalleni osui All Natural Provencale -makkara. Nimensä mukaisesti makkara sisältää valkosipulia ja yrttejä (timjamia, meiramia, salviaa ja laakerinlehteä). Tämä yhteistyö oli harvinaisen mukava siinä mielessä, että olen aina puhunut blogissani paljon lisäaineettoman ruoan puolesta. Tämän makkaran raaka-aineluettelo oli kerrankin mukavaa luettavaa: porsaanlihaa, vettä, naudanlihaa, lampaan suolta, sipulia, valkosipulia, silavaa ja mausteita. Kuten paketissakin lukee: ei muuta. Lisäaineettomuus on kaupan makkaratiskillä ollut harvinaista, sillä lähes kaikki makkarat on kyllästetty lisäaineilla. Lisäaineettomat makkarat päätyvät meillä keittiöön ja erityisesti grilliin jatkossakin.

Provencale-makkaran makumaailma vie voimakkaasti Välimeren suuntaan, joten sieltä hain myös inspiraatiota omaan makkarareseptiini. Makkara on siinä mielessä haasteellinen raaka-aine, että sen rinnalle kyllä keksii helposti jos jonkinmoista lisuketta, mutta itse makkarasta onkin sitten vähän vaikeampaa keksiä mitään varsinaista reseptiä. Perinteinen ranskalaistyylinen makkarapata eli cassoulet tuli kuitenkin heti mieleen, kun mietin valkosipulia, yrttejä ja makkaraa yhdessä. Lähdin hakemaan padan makuihin makkaran raaka-aineena olevia yrttejä ja valitsin sieltä timjamin ja laakerinlehden. Pataan päätyi makkaran lisäksi papuja, porkkanoita ja tomaatteja.

Liemen pohja koostui varsiselleristä, sipulista ja valkosipulista – nämä ovatkin aika pettämätön yhdistelmä liemipohjana. Päälle sitten vielä hyvää valmista lihalientä ja tietenkin makkarasta irtoavaa makua. Tämän padan raaka-aineet kypsyvät melko nopeasti, joten pata ei sikäli pitää hauduttelua kaipaa, mutta kannattaa kuitenkin malttaa antaa padan olla uunissa tovi, sillä liemen maku paranee hautuessaan uskomattoman hienoksi. Padan idea piileekin nimenomaan maukkaassa liemessä. 

Osallistun reseptillä Snellmanin kilpailuun, jossa kahdeksan ruokabloggaajaa kehitteli omat reseptinsä Snellmanin All Natural -tuotteista. Muut reseptit ja äänestyssivusto löytyvät män linkin takaa, käy kurkkaamassa ja äänestämässä omaa suosikkiasi! Äänestämällä voit myös voittaa reilusti grillattavaa! 

Makkaracassoulet

Tulosta resepti

Raaka-aineet

 • 2 varsisellerin vartta
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1 sipuli
 • 3 porkkanaa
 • oliiviöljyä
 • 250 g kirsikkatomaatteja
 • 3 dl hyvää lihalientä
 • 1 prk voipapuja
 • nippu timjamia
 • 2 laakerinlehteä
 • suolaa
 • pippuria
 • 2 pkt Snellmanin All Natural Provencale -makkaroita

Valmistaminen

1

Aloita cassouletin valmistaminen pilkkomalla ainekset. Hienonna ensin varsisellerin varret. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet, sipuli ja porkkanat.

2

Nosta valurautapata liedelle lämpenemään, lorauta pohjalle reilusti oliiviöljyä ja paahda hienonnettuihin kasviksiin paahda tumma pinta.

3

Halkaise kasvisten paahtuessa kirsikkatomaatit ja heitä ne lopuksi sekaan. Kun tomaatit ovat hiukan pehmenneet, lisää lihaliemi ja voipavut.

4

Sido timjamin oksista nippu ja laita se pataan. Mausta pata parilla laakerinlehdellä ja suolalla sekä pippurilla.

5

Ruskista makkarat paistinpannulla oliiviöljyssä ja laita pataan.

6

Hauduta pataa uunissa 200 asteessa 45 minuutista tuntiin ilman kantta niin, että neste keittyy hieman kasaan.

7

Viimeistele annokset tuoreella timjamilla ja tarjoa pata hyvän vaalean leivän kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi