alkupalat ja pikkusuolaiset/ kevät/ sesonkiruoat

Nokkos-fetapiiras filotaikinalla

Nokkosta voi käyttää ruoanlaitossa pinaatin tapaan ja sitä on keväisin ja kesäisin runsaasti tarjolla. Tämä on villiyrteistä varmasti kaikille tuttu tapaus. Olen kitkenyt mökin pihasta nokkosta vaikka kuinka paljon, mutta vahvat juuret puskevat aina vain uutta kasvustoa esiin. Muutenhan nokkonen saisikin kasvaa syötävää jatkuvasti, mutta nyt se on vähän turhan paraatipaikalla mökin edessä. Nokkosista kannattaa napata talteen pienet lehdet, koska vanhemmiten nokkonen alkaa maistua kitkerältä. Tähän piiraaseen sain inspiraation perinteisestä pinaatti-fetapiiraasta. Piiras toimii myös mainiona vierasvarana, jos vain pitää pakkasessa filotaikinaa ja pihalta löytää nokkosia. Lisäksi raaka-aineluettelo on mukavan lyhyt.

Piiraan täyte koostuu nopeasti ryöpätyistä nokkosista, fetasta, kermasta ja kananmunasta. Kermainen täyte on mainion makuinen – suolainen feta ja vihreä nokkonen muodostavat oivan makuparin. Taikinana käytin tällä kertaa ihanan lehtevää ja rapeaa filotaikinaa. Filotaikinalla piiraalle saa hauskan ulkonäön rypyttämällä sitä rennosti piiraan päälle – saa luotua helposti sellaisen vaikutelman, että olisi nähnyt piiraan ulkonäön vuoksi enemmänkin vaivaa. Filotaikina tekee myös piiraan mausta vähän erilaisen kuin perinteinen voitaikina, joten vieraat saa tällä piiraalla ihan varmasti hurmattua.

Nokkos-fetapiiras filotaikinalla

Tulosta resepti

Raaka-aineet

  • 1 pkt valmista filotaikinaa
  • 2 l tuoreita nokkosia
  • 2 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 pkt fetaa

Valmistaminen

1

Ota filotaikina sulamaan hyvissä ajoin.

2

Ryöppää nokkoset pikaisesti eli keitä niitä kiehuvassa vedessä kymmenisen sekuntia. Puristele ryöpätyistä nokkosista ylimääräiset vedet pois ja hienonna nokkosia vähäsen. Sekoita muut täytteen ainekset ja murustele viimeiseksi joukkoon feta.

3

Aloita piiraan kokoaminen levittämällä ohut filotaikinalevy vuoan pohjalle. Sivele se kevyesti oliiviöljyllä. Jatka kerrosten lisäämistä muutaman taikinalevyn verran. Kaada sitten päälle täyte. Lisää täytteen päälle vielä muutama kerros taikinalevyjä rypyttäen ne rennosti ja voitelemalla kerrokset oliiviöljyllä.

4

Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes sen pinta on kauniin ruskea.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi