lisukkeet/ sesonkiruoat/ syksy

Paahdetut maa-artisokat

Syksyn helpoin luksus-arkiruoka kuukauden raaka-aineesta eli maa-artisokasta tulee tässä! Kuorineen paahdettujen maa-artisokkien paahteisen, jopa vähän makeaksi tummuneen pinnan alla majailee pehmoinen, herkän makuinen sisus. Söin vastaavia tovi sitten Baskerissa ja Bassossa (yksi nykyisistä lempiravintoloistani muuten), jossa hallitaan harvinaisen hyvin simppelin kokkauksen taito. Vaikka paahdankin juureksia erityisesti talvisin paljon, maa-artisokkia en ole koskaan aiemmin tajunnut paahtaa. No, jatkossa todellakin paahdan!

Jos maa-artisokka ei ole tuttu raaka-aine tai et ole koskaan paahtanut sitä, suosittelen ostamaan maa-artisokkia nyt heti ja heittämään ne uuniin. Maa-artisokat ovat usein vähän epämuodostuneita, joten ne on aika työläs kuoria. Vaan tätäpä varten niitä ei tarvitsekaan kuoria! Kunnon harjaus juuresharjalla ja pesu, paloittelu sekä uuniin puoleksi tunniksi. Seuraksi vielä yksinkertainen aioli, joka on sekoitettu majoneesista ja valkosipulista. Tämä toimii vaikkapa savulohen seurana, mutta on ihanaa myös valkoviinilasillisen kera sellaisenaan naposteltavana! 

Paahdetut maa-artisokat

Tulosta resepti

Raaka-aineet

  • 600 g maa-artisokkia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistaminen

1

Harjaa ja pese maa-artisokat juuresharjalla puhtaiksi ja pilko hiukan pienemmiksi. Mausta maa-artisokat oliivöljyllä ja suolalla.

2

Paahda maa-artisokkia uunissa 225 asteessa, kunnes ne ovat pinnaltaan ruskeita ja rapeita sekä sisältä pehmeitä. Tässä menee noin 30 minuuttia. Muista kääntää välillä!

3

Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi ja sekoita majoneesin kanssa.

4

Tarjoa maa-artisokat aiolin kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi