aamiaiset/ jälkiruoat

Mustikkavispipuuro

Pakastin suorastaan pursuaa mustikoita, keräsimme niitä viime kesänä monta ämpärillistä. Mietin, mihin ihmeeseen saisin mustikoita käytettyä ja mieleni teki vispipuuroa. Ajattelin siis kokeilla, millaista vispipuuroa mustikoista tulisi. Oikein hyväähän siitä tuli, ei yhtään niin makeaa kuin pelkäsin. Ajattelin puuron kaipaavan puolukoiden kirpeyttä, mutta todellisuudessa mustikoiden raikkaus toimi puurossa ihan yhtä hyvin – puolukkavispipuuroon kun tulee sitten laitettua aika reilusti sokeria marjojen kirpeyden taittamiseksi. Käytin toki mustikkavispipuuroon hiukan vähemmän sokeria kuin yleensä puolukoista tehtyyn vispipuuroon, jotta makeus ei olisi ihan liioiteltua. Mausteena käytin sokerin ja suolan lisäksi kardemummaa, se sopii mielestäni ihanasti mustikan pariksi ja pyöristää puuron makua vähän pehmeämmäksi.

Puurosta tulee mustikoiden kanssa myös upean väristä, vai mitä sanotte? Ajattelin etukäteen puuron värin taittavan enemmän siniseen, mutta siitä tulikin tuollainen voimakas magenta. Sopii mainiosti talven himmennettyyn väripalettiin tuomaan vähän kirkkautta. Kuten puolukasta tehdyn vispipuuronkin kanssa, mielestäni vispipuuron tekemisessä erittäin oleellista on pitkä vispausaika, jolloin puurosta saa maksimaalisen kuohkeaa. Omaa puuroani vispasin puolisen tuntia. Mustikkavispipuuro saa jäädä ainakin meillä vakioreseptiksi puolukkavispipuuron rinnalle!

Mustikkavispipuuro

Tulosta resepti
Määrä: 4 Valmistusaika: 1h

Raaka-aineet

  • 4 dl mustikoita
  • 8 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1,5 dl mannaryynejä
  • maitoa/kermaa
  • mustikoita koristeluun

Valmistaminen

1

Annostele mustikat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Halutessasi voit siivilöidä marjojen kuoret pois, jolloin puurosta tulee sileämpää. Minä en halunnut tuhlata marjojen parhaita osia, joten jätin kuoret joukkoon. Lisää sitten seokseen sokeri, suola, kardemumma ja mannaryynit vispaten. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia kypsäksi. Anna puuron sitten jäähtyä hiukan.

2

Vatkaa puuro kuohkeaksi yleiskoneessa, käytä tähän vaiheeseen reilusti aikaa. Tarjoa puuro maidon tai kerman ja mustikoiden kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi