juomat/ sesonkiruoat/ talvi/ Yleinen

Verigreippimocktail

Tänä vuonna inspiroivat erityisesti erilaiset juomat – tammikuussa tein veriappelsiinisoureja viskillä ja nyt verigreippimocktaileja. Mocktailit ovat siis alkoholittomia cocktaileja, joita voi nauttia silloin, kun ei halua tai voi juoda alkoholia, mutta kaipaa kuitenkin jotain juhlavampaa juotavaa kuin pelkkä mehu tai vesi. Mocktailien pohjana käytetään usein erilaisia siirappeja, joilla saadaan luotua juoman makumaailmaan monivivahteisuutta.

Kehittelemissäni mocktaileissa on verigreippimehua, kivennäisvettä, rosmariinisiirappia ja sokerilla kuorrutetut reunat. Sekä tietysti reilusti jäitä! Jäät kannattaa muistaa mocktaileissa samalla tavalla kuin cocktaileissakin. Kirpakka (itse puristettu) verigreippimehu luo maukkaan pohjan tälle mocktailille. Lisäksi mehu antaa hempeän sävyn koko juomalle – tässäpä ihana mocktail rakkaalle tarjottavaksi. Juoma pidennetään kivennäisvedellä, joka tekee juomasta samalla myös kevyesti kuohuvaa. Särmää juoma saa simppelistä rosmariinisiirapista, joka keitellään tilkasta vettä, sokerista ja rosmariinioksasta. Lasin reunat kuorrutetaan sokerilla, mistä hapan juoma saa hivenen kaipaamaansa makeutta, plus sokerikuorrutus näyttää ihanalta. Koristeeksi vielä rosmariininoksat ja verigreippiviipaleet! Verigreippimocktailit toimivat kivasti esimerkiksi brunssin alkumaljoina tai kesäpäivän viilentäjinä. Miksei toki ihan tavallisen arkipäivän piristyksenäkin.

Miksi sitten yhtäkkiä innostuin mocktaileista? Osallistuin tällä mocktaililla instagramin puolella  kilpailuun, jossa inspiroivin mocktailohje voittaa osallistumisen Luova-workshopiin ensi viikonloppuna. Osallistun workshopiin kyllä joka tapauksessa ja kirjoittelen tunnelmia sitten blogiin jälkikäteen, innolla odottelen luovuuspuuskaa!

Verigreippimocktail

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 15 min

Raaka-aineet

  • 0,5 dl vettä
  • 1,5 rkl sokeria
  • 3 verigreippiä
  • 3 dl kivennäisvettä
  • jäitä
  • 3 rosmariininoksaa
  • sokeria

Valmistaminen

1

Valmista ensin siirappi. Sekoita vesi ja sokeri kattilassa. Lisää yksi rosmariininoksa. Kiehauta ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Jäähdytä.

2

Purista 2,5 verigreipin mehu ja viipaloi jäljelle jäänyt puolikas.

3

Sokeroi lasien reunat pyyhkimällä ne verigreippiviipaleella ja pyörittelemällä reunoja tämän jälkeen lautaselle kaadetussa sokerissa.

4

Kokoa mocktailit: kaada lasiin verigreppimehu, siirappi ja kivennäisvesi. Tarkista maku. Lisää lopuksi jäät, rosmariininoksa ja verigreippiviipale.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi