jälkiruoat/ kevät/ sesonkiruoat

Raparperisorbetti

Raparperisorbetti

Raparperikausi jatkuu ja tällä kertaa pakastimen kautta syntyi ihanan jäinen, raikas raparperisorbetti. Raparperisorbetti raikastaa ihanasti tuhdin aterian jälkeen tai muuten vain kuumana kesäpäivänä. Raparperisorbetti syntyy yksinkertaisesti raparperista, vedestä, sokerista ja limen mehusta. Raparperi antaa sorbetille värin ja kirpakan maun, sokeri taas pyöristää makua pehmeämmäksi ja makeammaksi. Jos raparperi olisi ollut punaista, olisi sorbetistakin tullut kauniin punertavaa, mutta nyt siitä tuli hiukan vihertävää – onneksi kuitenkin maku on enemmän kuin kohdallaan. Resepti pohjautuu Jamie Oliverin rapaperisorbetin ohjeeseen, tuo on tehty juuri noihin punaisiin raparpereihin (tai sitten värjätty väriaineella!), väri on kuin aivan eri maailmasta. Sorbettia voi valmistaa samalla ohjeella muistakin marjoista tai hedelmistä, mutta sokerin määrää kannattaa hiukan säädellä käytettävän marjan tai hedelmän makeuden mukaan. Koska sorbetti luonnostaan maidoton, gluteeniton ja vegaaninen, se toimii myös mainiona jälkiruokana, jos vierailla sattuu olemaan erikoisruokavalioita.

Raparperisorbetti

Usein sorbetteihin käytetään glukoosisiirappia tai kananmunaa rakenteen täydellistämiseksi, mutta minä en halunnut lisätä sorbettiini ylimääräisiä lisäaineita, joten jätin nämä väliin. Toki sorbetin rakenne on tällöin hiukan isokiteisempi, mutta ei kai se kotikokkia haittaa? Pääasia on, että maku on kohdillaan! Sorbetin voi valmistaa myös jäätelökoneella, mutta minä en moista omista. Siksi valmistinkin sorbettini teräskulhossa pakkasessa sekoittelemalla sitä tasaisin väliajoin. Sorbetin voi tarjoilla sellaisenaan hiukan sulaneena tai lisätä sen seuraan vaikkapa pehmeäksi haudutettua raparperia, keksinmurusia tai vaniljakastiketta.

Raparperisorbetti

Raparperisorbetti

Tulosta resepti
Määrä: 4 Valmistusaika: 30 min + 3 h

Raaka-aineet

  • 800 g raparperia
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 limen mehu

Valmistaminen

1

Pese raparperi ja pilko paloiksi, älä kuori. Laita raparperin palat kattilaan sokerin ja veden kanssa, peitä kannella. Kiehauta ja anna kiehua 5 minuuttia, kunnes raparperi pehmenee. Jäähdytä.

2

Lusikoi seos blenderiin ja surauta tasaiseksi. Lisää puolikkaan limen mehu. Maista ja lisää sokeria, jos tarve.

3

Laita seos kulhossa pakkaseen ja sekoita tunnin päästä. Jatka sekoitamista tämän jälkeen puolen tunnin välein, kunnes sorbetti jäätyy oikeaan koostumukseen.

4

Säilytä pakkasessa ja ota hetkeä ennen tarjoilua sulamaan.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi