ravintolat

Taste of Helsinki 2017

Taste of Helsinki 2017
* sisäänpääsyn tarjosi Taste of Helsinki

Tänä vuonna suosikkifestivaaliani Taste of Helsinkiä on hellinyt ihana kesäsää (toisin kuin viime vuonna). Tässäpä muutama oma suosikkini tapahtuman annoksista.

Savoyn grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariinihunajamanteleita ja romescokastiketta oli ihana, kevyt aloitus illalle. Hento vuohenjuuston maku tuhdissa moussessa, rapeat mantelit ja voimakkaan makuinen romescokastike toimivat yhdessä hienosti – tuollaista yhdistelmää ei kyllä olisi itse keksinyt kokata. Tuohen ternimaitoblini, pihkakerma ja hapatettu tattarihunaja oli hyvä, mutta hupeni harmillisen nopeasti nälkäiseen suuhun.

Taste of Helsinki 2017Taste of Helsinki 2017

Ludun lahna wallenberg oli kyllä roskakalaa parhaimmillaan: savustettu voimakkaan makuinen lahnapihvi, varhaisperunaa, mahtavaa bouillabaissemajoneesia ja herneenversokastiketta. Minähän en voi koskaan vastustaa tartaria, jos sitä on tarjolla, joten nappasin Ludun tartarin matkaan. Se olikin aika ihana annos se: laadukas liha, raikas selleri-kurkkusalaatti, voinen briossi ja lihan kanssa erinomaisesti yhteen sopiva sinappihollandaise. Sinappi sopi tartariin yllättävän hyvin!

Taste of Helsinki 2017 Taste of Helsinki 2017

Seuralaiseni eli äitini mielestä paras annos oli Shelterin karitsa. Ei ihme, sillä suussa sulavaa karitsankylkeä oli haudutettu 24 tuntia. Karitsan lisäksi annoksessa oli pikkelöityä keltavahveroa ja savustettua jogurttia. Minä söin Shelterin oikein hyvän siian, jossa oli sokerisuolattua siikaa, siianmätiä ja pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa. Tuo oli melko suolainen annos, mutta muuten oikein hyvä. Raikas kala ja mäti sekä upeat perunat, pitänee itsekin kokeilla pähkinävoita perunoiden kanssa.

Taste of Helsinki 2017 Taste of Helsinki 2017

Tocan mustekala-annos oli myös erittäin herkullinen – olen suuri mustekalan fani, sitä vain harmillisen harvoin sattuu tulemaan vastaan. Mustekala tarjoiltiin persilja-valkosipulimajoneesin sekä savuperunoiden kera. Perunat tuntuivat olevan yleinen teema, mutta mikäs siinä näin ensimmäisten uusien perunoiden aikaan. Myös Savoyn klassinen vorshmack piti tietenkin maistaa, ja se oli juuri niin ihana kuin odottaa saattoi. Klassiset perusmaut erittäin hienosti valmistettuina. Lisäksi annos oli todella reilun kokoinen.

Taste of Helsinki 2017Taste of Helsinki 2017

Väliin piti tietenkin käväistä Spirits Pavilionissa nappaamassa cocktailit. Äidille uutta tuttavuutta Napue GT:tä, joka ei tälläkään kertaa pettänyt, vaan oli tutun raikas ja yrttinen. Minä valitsin Lignell ja Piispasen Kuopio Mulen, jossa oli mustikkavodkaa ja inkivääriolutta. Hiukan erikoinen yhdistelmä, joka kuitenkin toimi melko kivasti. Myös Koskue Apple olisi houkutellut maistamaan!

Taste of Helsinki 2017Taste of Helsinki 2017

Entäs sitten jälkiruoat? Maistoimme niistä kaksi, Savoyn lime-basilikapossetin mansikka-sitruunamelissasorbetilla ja Grönin kuusenkerkkäetikalla maustetun jäädykkeen, maitohapon ja kuusenkerkkäkinuskin. Savoyn possetin ja sorbetin yhdistelmä oli ihanan raikas, sitruunamelissaa ei olekaan viime aikoina jälkiruoissa paljoa näkynyt. Kakkoseksi Savoy kuitenkin jäi, sillä minulle kaikista paras annos oli tuo Grönin huikea huikea jälkiruoka. Kuusenkerkkäkinuski oli vain niin herkullista ja kuusenkerkällä maustettu raikas jäädyke komppasi sitä täydellisesti. Kuusenkerkkäkinuskia pitänee itsekin kokeilla. Molemmat jälkiruoat sopivat ihanasti jälkiruokaviini Moscato d’Astin seuraan. Syksyn Italian reissua odotellessa!

Taste of Helsinki 2017Taste of Helsinki 2017

Kokonaisuutena aika helmiä, sillä kaikki maistamani annokset olivat hyviä tai erittäin hyviä eikä pettymyksiä osunut tielle. Huomenna ehtii vielä paikan päälle maistelemaan annoksia, suosittelen lämpimästi!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi