alkupalat ja pikkusuolaiset/ lisukkeet/ sesonkiruoat/ syksy

Paahdetut ruusukaalit

Paahdetut ruusukaalit

Oletteko huomanneet, että kaupoissa on viime aikoina näkynyt kotimaisia ruusukaaleja? Ihanaa! Ruusukaalit ovat juuri nyt sesongissa, joten kannattaa napata kaupasta rasia (tai kaksi!) mukaan. Simppelein tapa valmistaa ruusukaaleja on paahtaa ne halkaistuina, tässä ei mene kovinkaan kauaa. Paahdettu ruusukaali maistuu miedosti kaalilta, kevyen paahteiselta, sopivasti rapealta. Parasta on, jos kaalit ovat hiukan tummuneita.

En tiedä miksi ruusukaaleja on näkynyt blogissa niin harvoin, vaikka syön niitä mielestäni aika usein. Pikkuiset kaalit ovat miten tahansa valmistettuina niin suloisen näköisiäkin! Useimmiten yksinkertaisesti paahdan ruusukaalit, välillä teen niistä gratiinia. Myös ruusukaalicarbonara on ihanaa ja tuo perinteiseen carbonaraan kivan vivahteen ja vähän tuhtiutta. Pekoni ja ruusukaali sopivat muutenkin hyvin yhteen, näistä saa hyvän kaalipaistoksenkin. No, minkä kanssa pekoni ei sopisi?

Paahdettuja ruusukaaleja voi dippailla halutessaan majoneesiin, mutta mielestäni ne maistuvat kyllä ihan sellaisenaankin. Ruusukaalit toimivat hyvänä korvikeena vaikkapa perunalle ja niistä saa hyvän lisukkeen oikeastaan melkein mille vaan – kokeile vaikkapa lohta tai possunkyljyksiä.

Paahdetut ruusukaalit

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 0,5h

Raaka-aineet

 • 2 rs ruusukaaleja
 • oliiviöljyä
 • suolaa

Valmistaminen

1

Halkaise ruusukaalit, poista kannat ja uloimmat kuoret tarvittaessa. Huuhtele.

2

Laita ruusukaalit uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla.

3

Paahda ruusukaaleja noin 20 minuuttia 200 asteessa, kunnes ne ovat pehmeitä ja ruskistuneet kauniisti.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Kuvakehrääjä
  29.10.2017 at 13:40

  Kiitos tästä ohjeesta. Kuulosti niin helpolle ja herkulliselle, että tätä täytyy kokeilla. 🙂

  • Reply
   Sini
   29.10.2017 at 16:11

   Eipä kestä – välillä pitää jakaa näitä yksinkertaisiakin reseptejä, nämä kun yleensä ovat myös parhaita!

  Kommentoi