kesä/ Yleinen

Kesälomaterveiset, osa 2

Tässä tulee toinen kuvapläjäys (ruokaisista) kesälomatunnelmistani!
Olen ollut kalassa ja saalis on ollut aika hyvä. Opettelen myös fileoimaan kalaa. Se ei ole helppoa, mutta olen päättänyt tulla hyväksi fileoijaksi (pitkän tähtäimen tavoitteita on hyvä olla). Kokeilin kalan fileointia ensimmäisen kerran pitkään aikaan, sain aikaiseksi ihan OK-laatuiset fileet, mutta opettelu jatkuu. Nyt kalaa on pakkasessa yllinkyllin. Kuvissa osa saaliista, on tullut kuhaa, haukea ja ahventa. Aika luksusta, kun on itsepyydettyä myrkytöntä ja ilmaista kalaa pakkasessa. 

Osa kaloista on tietysti jo syöty tuoreeltaan, tässä esimerkiksi voissa paistettua ahvenfilettä pekoni-varhaiskaalipaistoksen kera. Nopeasti pannulta parempiin suihin! 

Piipahdin mökkimatkalla Tampereella ja siellä tietysti kauppahallissa. Voin suositella kauppahallin 4 Vuodenaikaa -ravintolaa täysin sydämin: ihana palvelu, päivittäin vaihtuva ruokalista, rento tunnelma ja tietysti ennen kaikkea superhyvä ja vielä edullinen ruoka! Nettisivuilta voi tarkistaa päivittäin vaihtuvan listan. Aion kyllä vastaisuudessakin pysähtyä tuolla! Sinä päivänä, kun kävin, söin itse ehkä parhaan koskaan ravintolassa syömistäni lohiannoksista, joka sisälsi siis rapeaksi paistetun, mutta silti mehevän lohiperhosen, perunamuusia, kesäsipulia ja tapenadekastiketta. Seuralaiseni taas söi naudan paahtopaistia makkara-munakoisopaistoksen kera. Jälkkäriksi napattiin vielä puoliksi mansikkaa ja marenkia. Täydellinen lomalounas!

Piipahdin myös Helsingissä Hakaniemen hallissa, jossa söin Katiskassa älyttömän hyvän graavisiikaleivän, jossa ei oltu kalassa säästely. Ihana välipalaherkku! 

Olen syönyt paljon perunasalaattia, muun muassa graavilohella höystettynä ja ihan tavallisena versiona lammasmakkaran kanssa. 


 Grillasin ananasta, se on aina yhtä ihanaa! Ananaksen luontainen makeus korostuu, kun sen hedelmäsokeri karamellisoituu grillissä. Herkkua sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeeseen tai mascarponevaahtoon dipattuna! 


Kävin poimimassa mansikoita ja pakastin niitä talven varalle. Jos on vielä jäänyt epäselväksi, olen varsinainen säilöjäluonne! Olen kyllä myös syönyt tuoreita mansikoita valtavat määrät – paitsi sellaisenaan, myös maustamattoman jogurtin kanssa, ihanaa herkkua! Nyt, kun kotimaisten mansikoiden kausi alkaa olla loppu, ostin myös pensasmustikoita jogurtin pariksi – superhyvää sekin! Olen herkutellut myös ihanilla aamiaisilla, yhtenä aamuna puristin itselleni tuoremehua kylmistä appelsiineista ja verigreipeistä. Superihana yhdistelmä ja jos tuon värinen juoma aamulla ei piristä, niin ei sitten mikään! 

Lomatunnelmat jatkuvat vielä ensi viikon, joten voi olla, että vielä tulee yksi kuvasatsi. Toivottavasti rennot lomatunnelmat ovat välittyneet myös sinne ruudun toiselle puolen! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi