alkupalat ja pikkusuolaiset/ sesonkiruoat/ talvi

Mätisipsit

Mätisipsit

Tässäpä ehkä helpoin ja herkullisin pikkutarjottava juhliin tai ihan vain itselle herkuteltavaksi vaikkapa perjantain kunniaksi: mätisipsit. Tiedätkö sen tunteen, kun viinilasillisen kylkeen kaipaa jotain pientä suolaista, mutta pelkät sipsit tuntuvat tylsiltä? (vaikka pelkät sipsitkin toimivat kyllä!) Kun lusikoit sipsien päälle hiukan smetanaa ja valitsemaasi mätiä, nostat tuon pikku kylkiäisen ihan uusiin sfääreihin. Halutessaan voi hifistellä ja lisätä tillinoksan tai hiukan ruohosipulisilppua.

Mätisipsit

Mäti on yksiä suosikkiherkkujani, mutta sen kanssa törmää usein siihen ongelmaan, että minkä kanssa sitä voi tarjota. Toki, jos jaksaa paistaa blinit, ihanaa. Paahtoleivänkin päällä mäti toimii, mutta aina ei sitäkään jaksa. Perunan seuranakin mäti toimii, mutta näin talvella perunat ovat jo hiukan nuutuneita. Sipsit kuitenkin pelastavat tilanteen ollen aina sesongissa!

Mätisipsit ovat pieniä suupaloja, joten näistä ei tule liian täyteen. Nämä ovat ihania alkupaloja. Ja herkullisia myös muuten vain sohvalla nautittuna. Mätisipsien seuraan sopii ihan täydellisesti kuiva cava tai hapokas riesling!

Mätisipsit

Mätisipsit

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 10 min

Raaka-aineet

  • suolalla maustettuja perunalastuja
  • smetanaa
  • mätiä (esim. kirjolohen)
  • (tilliä tai ruohosipulia)

Valmistaminen

1

Asettele sipsit lautaselle, lusikoi jokaisen päälle nokare smetanaa ja hiukan mätiä. Koristele halutessasi tillillä tai hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoile heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi