aamiaiset/ juomat/ sesonkiruoat/ talvi

Chai latte kauramaidosta

Chai latte kauramaidosta

Chai latte on ihana herkku, kun tekee mieli jotain pientä makeaa, muttei kuitenkaan varsinaisesti tee mieli syödä mitään raskaita herkkuja. Ja samalla myös lämmittää ihanasti! Kuumaan teehen uutetaan makua kokonaisista mausteista, voit valita mausteet oman makusi mukaan. Minä käytin itse neilikkaa, tähtianista, kardemummaa ja kanelia sekä lisäksi puolikkaan vaniljatangon. Teeseosta voi säilöä jääkaapissa viikon verran, joten sitä kannattaa tehdä samalla kertaa enemmänkin kuin vain yksi desi – näin saa nopeasti aikaiseksi ihanan chai laten vain lämmittämällä teen ja maidon! Tee makeutetaan hunajalla. Makeutta voi säädellä hunajan määrällä, yksi ruokalusikallinen per mukillinen on omaan makuuni sopivan makea. Jos pidät makeasta, laita ihmeessä kaksi ruokalusikallista!

Teen maustamisen jälkeen vaahdotetaan kuuma maito, joka sekoitetaan mausteisen teen joukkoon. Yleensä chai latte tehdään tavalliseen maitoon, mutta minä käytin tällä kertaa ihanan kermaista kauramaitoa Oatlyn iKaffea, joka vaahtoaa hienosti. Ja pehmeän makunsa ansiosta sopii erityisen hyvin chai laten makumaailmaan. Lempeää viikkoa!

Chai latte kauramaidosta

Chai latte kauramaidosta

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 10 min

Raaka-aineet

  • 1 dl vettä
  • 2 pussia teetä (esim. earl grey tai muu tumma)
  • kokonaisia mausteita: kardemummaa, kanelia, neilikoita, tähtianiksia
  • puolikas vaniljatanko
  • 2 rkl hunajaa
  • 4 dl kauramaitoa

Valmistaminen

1

Mittaa vesi kattilaan, kiehauta. Käännä levy pienemmälle ja lisää teepussit sekä mausteet. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti. Lisää siemenet ja koko tanko teen sekaan. Anna hautua viisi minuuttia, lisää lopuksi hunaja.

2

Kuumenna kauramaito ja vaahdota se kevyesti. Siivilöi teestä mausteet pois ja kaada vaahdotettu kauramaito teen sekaan. Koristele halutessasi ripauksella kanelia ja tarjoa heti.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi