alkupalat ja pikkusuolaiset/ sesonkiruoat/ talvi/ uuniruoat

Viikunapizza

Viikunat hyppäsivät tällä kertaa simppeliin sesonkiin sopivaan kasvispizzaan, joka sisälsi viikunoiden lisäksi gorgonzola-homejuustoa ja mozzarellaa. Tämä pizza ei tosiaan lihaa kaipaa! Viikunat ja homejuusto muodostavat mainion parin: voimakas juusto ja makeat viikunat täydentävät toisiaan.

Tomaattikastikkeen keitin nopeasti kasaan tomaattimurskasta, sokerista, oreganosta ja suolasta. Yksinkertainen kastike nostaa pizzan heti upean makuiseksi, jätä siis ketsuppi kaappiin. Pizzan päälle heitettiin vielä keko raikastavaa rucolaa. Pohjana käytin jo aiemmin hyväksi havaittua pizzapohjareseptiä. Pohjasta tulee ihanan rapea, kun paistat sen esilämmitetyllä uunipellillä 250 asteessa alalämmöllä. Ei muuta kuin herkuttelemaan!

 

Viikunapizza

Tulosta resepti

Raaka-aineet

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl suolaa
  • loraus oliiviöljyä
  • 2,5 dl tomaattimurskaa
  • 0,5 dl vettä
  • suolaa
  • sokeria
  • kuivattua oreganoa
  • 1 mozzarellapallo
  • pala gorgonzolaa
  • 4 viikunaa
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistaminen

1

Valmista ensin taikina: lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sitten jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes siihen muodostuu sopiva sitko.

2

Lorauta hieman oliiviöljyä taikinan päälle ja kohota sitä vähintään puoli tuntia.

3

Keitä tällä välin tomaattikastike sekoittamalla ainekset kattilaan ja hauduttamalla sitä puolisen tuntia.

4

Kaulitse taikina ohueksi. Levitä sen päälle tomaattikastike ja murustellut juustot. Lohko pestyt viikunat ja asettele pizzan päälle, lorauta viikunoiden päälle vielä hiukan oliiviöljyä.

5

Paista pizzaa uunissa alalämmöllä 250 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto ruskistuu ja pohja kypsyy.

6

Pese rucola ja nostele sitä reilut keot pizzaviipaleiden päälle.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi