Tässäpä ehkä helpoin ja herkullisin pikkutarjottava juhliin tai ihan vain itselle herkuteltavaksi vaikkapa perjantain kunniaksi: mätisipsit. Tiedätkö sen tunteen, kun viinilasillisen kylkeen kaipaa jotain pientä suolaista, mutta pelkät sipsit tuntuvat tylsiltä? (vaikka pelkät sipsitkin toimivat kyllä!) Kun lusikoit sipsien päälle hiukan smetanaa ja valitsemaasi mätiä, nostat tuon pikku kylkiäisen ihan uusiin sfääreihin. Halutessaan voi hifistellä ja lisätä tillinoksan tai hiukan ruohosipulisilppua.
Mäti on yksiä suosikkiherkkujani, mutta sen kanssa törmää usein siihen ongelmaan, että minkä kanssa sitä voi tarjota. Toki, jos jaksaa paistaa blinit, ihanaa. Paahtoleivänkin päällä mäti toimii, mutta aina ei sitäkään jaksa. Perunan seuranakin mäti toimii, mutta näin talvella perunat ovat jo hiukan nuutuneita. Sipsit kuitenkin pelastavat tilanteen ollen aina sesongissa!
Mätisipsit ovat pieniä suupaloja, joten näistä ei tule liian täyteen. Nämä ovat ihania alkupaloja. Ja herkullisia myös muuten vain sohvalla nautittuna. Mätisipsien seuraan sopii ihan täydellisesti kuiva cava tai hapokas riesling!
Asettele sipsit lautaselle, lusikoi jokaisen päälle nokare smetanaa ja hiukan mätiä. Koristele halutessasi tillillä tai hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoile heti! Mätisipsit
Tulosta resepti
Raaka-aineet
Valmistaminen
Ei kommentteja