Hei pitkästä aikaa! Blogi on viettänyt hiljaiseloa, vaikka onkin ollut ajatuksissa. Maaliskuussa taloprojekti nytkähti kunnolla eteenpäin, kun talon runko pystytettiin. Samaan rytäkkään talon pystytyksen kanssa on osunut päivätyössäkin aktiivisempi vaihe, joka sisältää myös jonkin verran ulkomaanmatkoja. Jotta pää pysyy tässä kaikessa kasassa, on ollut pakko höllätä otetta jostain ja se joku on nyt tällä kertaa ollut blogi (sekä oma ruokavalio). Elättelen toiveita, että ehtisin kesällä kohdistaa blogiin hiukan enemmän huomiota,…
Chai latte on ihana herkku, kun tekee mieli jotain pientä makeaa, muttei kuitenkaan varsinaisesti tee mieli syödä mitään raskaita herkkuja. Ja samalla myös lämmittää ihanasti! Kuumaan teehen uutetaan makua kokonaisista mausteista, voit valita mausteet oman makusi mukaan. Minä käytin itse neilikkaa, tähtianista, kardemummaa ja kanelia sekä lisäksi puolikkaan vaniljatangon. Teeseosta voi säilöä jääkaapissa viikon verran, joten sitä kannattaa tehdä samalla kertaa enemmänkin kuin vain yksi desi – näin saa nopeasti…
Taas tein ihanaa risottoa! Risotto on kyllä niin monipuolinen ruoka, siitä saa vaikka minkälaisia variaatioita. Sahrami-äyriäisrisotto lainaa makumaailmansa lempikeitoltani bouillabaisselta: äyriäiset, kalat, sahrami, fenkoli… Tomaatit sentään jätin risotosta rannalle. Bouillabaissea olen kokkaillut muun muassa 20:n hengen porukalle Ranskan Rivieralla… Voi olisipa loma ja kesä! Rakastan äyriäisiä, mutta niitä tulee syötyä ihan liian harvoin – ehkä koska niiden säilyvyys on vähän huono (paitsi pakastettujen versioiden) ja ne pitäisi syödä heti. Koska…
Tässäpä ehkä helpoin ja herkullisin pikkutarjottava juhliin tai ihan vain itselle herkuteltavaksi vaikkapa perjantain kunniaksi: mätisipsit. Tiedätkö sen tunteen, kun viinilasillisen kylkeen kaipaa jotain pientä suolaista, mutta pelkät sipsit tuntuvat tylsiltä? (vaikka pelkät sipsitkin toimivat kyllä!) Kun lusikoit sipsien päälle hiukan smetanaa ja valitsemaasi mätiä, nostat tuon pikku kylkiäisen ihan uusiin sfääreihin. Halutessaan voi hifistellä ja lisätä tillinoksan tai hiukan ruohosipulisilppua. Mäti on yksiä suosikkiherkkujani, mutta sen kanssa törmää usein…
Helmikuun Emmi leipoo -resepti ei olekaan tällä kertaa makea, vaan suolainen! Karjalanpiirakat lienevät monelle suomalaiselle tuttu juttu, mutta aika harva niitä osaa tai jaksaa kotona leipoa, vaikka todellakin kannattaisi. Itse tehdyt karjalanpiirakat kun ovat ihan eri makuisia kuin valmiit kaupasta ostettavat. Itse tehdyissä piirakoissa kuori on rapeampi ja maukkaampi kuin kaupan versioissa. Lisäksi täyte on kermaisempi ja tuhdimpi. Aikaa karjalanpiirakoiden tekeminen toki jonkin verran vie, mutta vaikeaa se ei ole.…