Nyt kun parsaa on ehditty jo herkutella keitettynä, tässä tulee resepti helppoon piirakkaan, johon parsa on päätynyt ystävänsä pekonin kanssa. Aijai, miten ne sopivatkaan yhteen! Tästä piirakasta ei voi sanoa muuta kuin että kokeile ja totea itse kuinka hyvää se on!
Laitoin omat parsani melko pitkinä, kun ne näyttivät niin kauniilta noin, mutta ne olivat piirakkaa leikatessa hieman hankalia. Joten kannattaa ehkä laittaa parsat pienemmiksi paloiksi tai ainakin palojen leikkaussuuntaan.
Ohje on sovellettu versio alkuperäisestä, joka löytyi Voisilmäpeliä-blogista.
Parsa-pekonipiirakka
Voitaikina:
100 g voita
200 g jauhoja
1/2 tl suolaa
4-5 rkl kylmää vettä
Täyte:
nippu vihreää parsaa
1 paketti pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 munaa
150 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
Nypi pehmennyt voi jauhojen ja suolan kanssa sekaisin. Lisää 5 rkl kylmää vettä vähän kerrallaan taikinaa vaivaten – varo ettet lisää vettä liikaa. Kun taikina vetäytyy palloksi, laita se kelmun sisään vetäytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Valmista taikinan vetäytyessä täyte. Pilko pekoni ja sipulit. Ruskista pekoni ja sipulit pannulla. Esikäsittele parsat taittamalla niistä kuivat kannat pois ja huuhtelemalla ne. Sekoita loput täytteen aineet keskenään.
Painele taikina vuoan pohjalle. Kaada ruskistettu pekoni ja sipulit vuokaan ja levittele ne tasaisesti pohjalle. Kaada sen jälkeen täyte niiden päälle. Asettele lopuksi parsat kauniisti täytteen päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes se on kauniin ruskea. Anna piiraan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
2 Kommentit
Jasmina
19.4.2016 at 17:14Hei 🙂
Tämä piirakka kuullostaa ja näyttää erittäin herkulliselta. Oletko koskaan kokeillut piirakan pakastamista? Tai tiedätkö miten tankoparsa käyttäytyy pakastaessa? 🙂
Kiitos! 🙂
-Jonna
Sini
20.4.2016 at 08:35En ole kokeillut piirakan pakastamista, parhaimmillaanhan se on pakastamattomana. Piirakka säilyy kyllä useamman päivän, joten sen voi tehdä etukäteenkin. En yleensä pakasta kasviksia, parhaimmillaan ne ovat tuoreina. Epäilen, että piirakkaa sulatettaessa siitä saattaa tulla vetinen. Mutta kokeile toki ja kerro sitten miten kävi 😉