alkupalat ja pikkusuolaiset/ Yleinen

Paahdetut chilipähkinät

Kaupan suolapähkinät eivät koskaan ole olleet minun juttuni – sen sijaan itse paahdetut pähkinät maistuvat. Pähkinöiden paahtaminen itse saattaa kuulostaa haasteelliselta, mutta käy oikeasti käden kääntessä! Nämä ovat myös sikäli näppäriä, että kaikkia aineksia löytyy yleensä kaapista, jolloin näitä on helppo valmistaa myös yllätysvieraille pikkusuolaiseksi. Toimivat erinomaisesti viinilasillisen ja juustolautasen lisänä!

Näihin voi käyttää mitä tahansa pähkinöitä – minulla oli tällä kertaa hassel-, pekaani- ja saksanpähkinöitä sekä manteleita. Chilin voimakkuuden voi myös valita oman makunsa mukaan – meillä käytetään joko tavallisia punaisia chilejä tai tulisempia Rawit-chilejä. Chilin voimakkuuden mukaan voi myös soveltaa chilien määrää: mikäli chili on voimakasta, voit laittaa sitä vähemmän.

Paahdetut chilipähkinät ovat nameja välipaloja mukaan otettaviksi – pakkaa pähkinät vaikka pieneen rasiaan tai minigrip-pussiin ja napsi suuhun jos verensokeri laskee liian alas. Nämä harvemmin säilyvät pitkään, sillä niihin tulee suorastaan himo!

Paahdetut chilipähkinät

kourallinen vapaavalintaisia pähkinöitä
1-3 chiliä
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa

Pilko chilit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita paistinpannu kuumenemaan. Paista chilejä hetki öljyssä, kunnes ne tummenevat hiukan. Heitä sitten sekaan pähkinät – isommat ensin ja pienemmät myöhemmin, jotteivät ne pala. Paahda pähkinöitä, kunnes ne saavat hiukan väriä pintaansa. Tarkkaile pähkinöitä paahtamisen ajan, sillä palaessaan ne maistuvat kitkerille! Sekoita paahdettuihin pähkinöihin sormisuolaa makusi mukaan. Voit nauttia pähkinät suoraan (varo kuumia pähkinöitä, polttavat suun herkästi), ottaa ne evääksi tai säilöä myöhempää käyttöä varten.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi