keitot/ kesä/ sesonkiruoat

Kesäkeitto kantarelleilla

Olen jo parina vuonna julkaissut kesäkeittoreseptin blogissa, ensin ihan tavallisen version ja seuraavana vuonna leipäjuustolla tuunatun version. Tänä  vuonna tuunasin kesäkeiton näin loppukesään sopivasti kantarelleilla! Vanhemmista postauksista voi taas hauskasti nähdä valokuvaustaidon kehityksen… 
Olen suuri kesäkeittofani. Kesän kasvisten maut tulevat mielestäni kesäkeitossa hienosti esiin. Kesäkeitossa on tärkeää ostaa tuoreita raaka-aineita, joita ei saa missään nimessä keittää liian pehmeiksi ja keitto pitää maustaa kunnolla suolalla. Raaka-aineita voi toki vaihtaa saatavuuden ja oman makunsa mukaan, esimerkiksi kesäkurpitsa sopisi tähän tosi hyvin. En tykkää myöskään kuoria perunoita ja porkkanoita, kun ne ovat tuoreita, mutta jos haluat, voit niin tehdä. Kantarellit toivat keittoon uuden, vähän pähkinäisen makuvivahteen – sanoisinko, että aika ihanaa. Tätä keittoa tarjosin vieraille, jotka hiukan epäröivät ilmoittaessani ruoaksi olevan kesäkeittoa. Koko iso kulhollinen keittoa kuitenkin hävisi parempiin suihin ja  keiton makua kiiteltiin kovasti. 


Kesäkeitto kantarelleilla
300 g uusia perunoita

3 naattiporkkanaa

puolikas kukkakaali

1 kesäsipuli varsineen

200 g herneitä

2 dl kuohukermaa

  0,5 l kantarelleja

tilliä

suolaa

pippuria

Pese perunat, porkkanat ja kukkakaali. Pilko kasvikset. Keitä kasviksia hetki vedessä. Silppua tällä välin kesäsipuli ja kuori herneet. Kun kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä, lisää kesäsipulisilppu, kuoritut herneet ja putsatut kantarellit. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle hiukan tilliä.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi