lisukkeet/ Yleinen

Paahdetut porkkanat

Löysin kaupasta uskomattoman söpöjä uusia porkkanoita naatteineen, joten pakkohan niistä oli kehitellä jotain ihanaa syötävää, missä ne olisivat parhaimmillaan. Koska nämä pienet porkkanat ovat yleensä myös supermakeita, päätin korostaa tuota makeutta paahtamalla ne uunissa. Paahtaminen tuo vanhoista, hieman mauttomistakin porkkanoista maut upeasti esiin, mutta kun käytät näitä uusia porkkanoita, maku on vielä hienompi!

Vaikka uudet perunat ovatkin ihania myös, ei niitä ihan joka aterialla jaksa syödä, joten nämä porkkanat sopivat erinomaisesti vaihteluksi! Porkkanat maustoin simppelisti voilla, timjamilla ja suolalla. Lisäksi valutin niiden päälle hieman hunajaa tuomaan makeutta. Yksinkertaista ja herkullista. Tarjoa porkkanat vaikkapa kalan tai pihvin seurassa. 

Paahdetut porkkanat

10 pientä porkkanaa
reilu nokare voita
kourallinen tuoretta timjamia
suolaa
1 rkl hunajaa

Pese porkkanat ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Asettele porkkananpuolikkaat uunivuokaan. Lohko voinokare porkkanoiden päälle, revi timjamin lehdet ja ripottele nekin porkkanoiden päälle. Mausta ripauksella suolaa ja lorauta porkkanoiden päälle vielä hieman hunajaa viimeiseksi silaukseksi.

Paahda porkkanoita 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin pintaansa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi