alkupalat ja pikkusuolaiset/ Yleinen

Lehtikaalisipsit

Aiemmin jo haaveilin lehtikaalisipseistä, joita on näkynyt paljon ainakin amerikkalaisissa ruokablogeissa. Nyt, kun parvekkeella oli omia lehtikaaleja jo jonkin verran, halusin käyttää ne johonkin, jossa ne olisivat pääosassa. Ja missäpä ne olisivat paremmin pääosassa kuin tässä!

Sipsit on helppo tehdä ja käytin tällä ensimmäisellä kokeilukerralla mausteina vain oliiviöljyä ja suolaa, jotta lehtikaalien maku korostuisi paremmin. Paistettaessa lehtikaalit rapeutuvat ja maistuvat kyllä tunnistettavasti kaalilta, mutta hieman miedommin. Ja rakenne on tietysti tavallisuudesta poikkeava. Sipsit olivat kyllä aika koukuttavia, maistuivat oudolla, mutta hyvällä tavalla perunalastujen ja lehtikaalin yhdistelmälle. Sipsit sopivat mainiosti vaikkapa leffaillan hieman terveellisemmiksi snackseiksi. Teen näitä uudelleenkin, niin helppo oli tuo valmistusprosessi ja sipsit yllättävänkin rapeita. Ja parasta, kun saa käyttää omia viljelyksiä hyödyksi!

Lehtikaalisipsit

pari kourallista lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa

Pese ja kuivaa lehtikaalit huolellisesti. Poista lehdistä kova lehtiruoti. Revi lehdet sopiviksi sipsin kokoisiksi paloiksi. Laita lehdet kulhoon ja lorauta hieman oliiviöljyä päälle, mausta suolalla. Ole varovainen sekä suolan että öljyn määrässä – jos laitat liikaa öljyä, sipsit jäävät vetisiksi ja maistuvat liian rasvaisilta. Sekoittele käsin niin, että jokaisessa lehdessä on tasainen, mutta ohut öljykerros.

Levitä sipsit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista niitä 150 asteessa ensin 10 minuuttia toiselta puolelta, käännä sipsit välissä ja paista sitten vielä toiset 10 minuuttia toiselta puolelta. Tarjoa heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi