Yleinen

Lokakuun raaka-aine

Syksy on yllättäen ehtinyt jo lokakuulle asti. Lokakuun raaka-aineeksi valitsin vähän uudemman tuttavuuden, nimittäin kurkuman. Kurkuma on vähän inkiväärin näköinen, hiukan oranssimpi pikkuinen mukula. Maku tuoreessa kurkumassa on ihan erilainen kuin maustejauheessa, jota itse olen aiemmin käyttänyt ja joka monelle on varmasti se tutumpi kurkuman muoto. Nyt olen ensimmäisiä kertoja törmännyt kaupassa myös tuoreeseen kurkumaan, jonka maku muistuttaa myös hiukan inkiväärin makua, mutta ei ole niin kirpeä. 

Kurkuma värjää voimakkaasti – sekä ruoan, ruoanlaittovälineet että kädet. Sen kanssa kannattaa siis olla hiukan varovainen. Kurkuman maku pehmenee, jos sitä paistaa kymmenisen minuuttia. Kurkumalla sanotaan olevan tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia, se ei siis ole pelkkä maun antaja. Sopii siis myös syksyn flunssakauteen mainiosti. Kurkumalatte on ollut viime aikoina kovassa suosiossa, mutta minä käytin kurkumaa laten sijaan keittoon – nimittäin kurpitsakeittoon. Keittoresepti on tulossa siis jakoon seuraavaksi!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi