salaatit/ Yleinen

Salaatti paahdetusta kanasta pekonin ja krutonkien kera

Salaattilinjalla jatketaan. Tämän salaatin bongasin Jamie Oliverin nettisivuilta ja sen nimi (Jamie Oliverille tyypilliseen tapaan ylisanoja säästelemätön Epic roast chicken salad) suorastaan pakotti testaamaan! Salaatin hauska nimi ei kyllä ollut yhtään yliampuva, sillä salaatista tuli tosiaan maukasta. No, mitä voi näillä raaka-aineilla olettaakaan. Pekoni antaa kanalle kaivattua rasvaisuutta, krutongit tuovat hiukan rapeutta ja kirsikkatomaatit, valkosipuli sekä timjami maustavat kanan mainioksi. Vihreät pavut tuovat vielä salaattiin lisää ruokaisuutta.

Kana paistetaan salaattia varten tomaattien ja valkosipulin kanssa uunissa. Helppoa, mutta samalla supermaukasta ja varmistaa sen, ettei kanasta tule yhtään kuivaa. Kanan vetäytyessä ja sitä valmistellessa uuniin hyppää vielä krutongit ja pekoni. Salaatista tulee siis aika tuhti, mutta talveen sopivan lämmittävä. Testaa itse jos et usko!

Salaatti paahdetusta kanasta pekonin ja krutonkien kera

1 kokonainen kana tai 2 kpl koipia tai rintaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
kourallinen tuoretta timjamia
1 sitruuna 
1 rasia kirsikkatomaatteja
4 valkosipulin kynttä
muutama pala vaaleaa leipää
1/2 pkt pekonia
200 g vihreitä papuja
kevätsipulia 
tuoretta minttua

oliiviöljyä
sinappia
valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria
Ota kanat ajoissa lämpenemään. Hiero kanojen pintaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Revi päälle timjami ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Kypsennä kanoja uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Pese ja pilko kirsikkatomaatit, kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Lisää tomaatit ja valkosipulin kynnet kanojen kanssa uunivuokaan ja paista vielä puoli tuntia. 

Kun kanat ovat kypsiä, nosta ne pois uunista ja peitä foliolla, anna vetäytyä. Revi leipä suupaloiksi ja laita samaan uunivuokaan, jossa paistoit kanan. Pilko pekoni paloiksi ja lisää sekin uunivuokaan. Paista leipäpalasia ja pekonia uunissa vielä vartin verran, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Siivoa ja paloittele sillä välin kanat. Keitä pavut melkein kypsiksi kiehuvassa vedessä (noin 5 minuuttia). Sekoita salaatin kastike ja lisää se kanan ja papujen päälle kulhoon. Pilko minttu ja kevätsipuli ja lisää kulhoon. Sekoita ja tarkista maku. Lisää lopuksi vielä paahtuneet pekonit ja krutongit salaatin joukkoon, tarjoile heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi