sesonkiruoat/ talvi

Appelsiini-rosmariinikakku

Pitkästä aikaa tuli leivottua jotain makeaa! Tällä kertaa inspiraationa toimi Donna Hayn appelsiini-rosmariinikakku. Tästä tuli hauskan erilainen kuivakakku, jonka sisus on appelsiinimehun ansiosta oikein mehevä. Kakun kuorrutus lisää vielä sopivasti kakun mehevyyttä, samaan tapaan kuin porkkanakakussa, tuossa ikisuosikissani. 

Kakun appelsiininen maku vielä vahvistui reilusti taikinaan lisättävän appelsiinin kuoriraasteen ansiosta. Rosmariinia olisi saanut laittaa taikinaan mielestäni reilusti enemmänkin, joten fiksasin reseptiä siltä osin hiukan. Rosmariini antaa kakulle heti hiukan erilaisen fiiliksen kuin normaalille kuivakakulle, sellaisen vähän yllättävän. Appelsiini ja rosmariini ovat muutenkin aika kivasti yhteensopiva, vähän poikkeava pari.

Kun käytät sitrushedelmien kuoria, kannattaa suosia luomuhedelmiä, joiden kuoressa ei ole säilöntäaineita niin paljon kuin tavallisten hedelmien. Tämä kakku sopii oikein hyvin sesonkiin ja esimerkiksi pikkujoulujen tai miksei ihan joulupöydänkin tarjottavaksi. Sokeroidut rosmariinit ovat kauniit, mutta simppelit koristeet kakulle – muistuttavat vähän lumisia kuusenoksia hangella. Lisäksi koristeet on tosi helppo tehdä, sen kuin vain dippaa rosmariinin oksia kuumassa vedessä ja kierittelee hienossa sokerissa.

Appelsiini-rosmariinikakku

Tulosta resepti

Raaka-aineet

  • 250 g voita
  • 220 g sokeria
  • 3 munaa
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl rosmariinia
  • 2 rkl raastettua appelsiinin kuorta
  • 1,25 dl appelsiinimehua
  • 1,8 dl maitoa
  • sokeroitua rosmariinia
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl appelsiinimehu

Valmistaminen

1

Kuumenna uuni 160 asteeseen.

2

Laita voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa 8 minuuttia, tai kunnes seos muuttuu vaaleaksi.

3

Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa lisäyksen jälkeen.

4

Sekoita taikinaan jauhot, leivinjauhe, rosmariini, appelsiinin kuori, appelsiinimehu ja maito.

5

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

6

Paista 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.

7

Tee sokeroidut rosmariinit dippaamalla rosmariinin oksat kuumassa vedessä ja painelemalla ne tämän jälkeen sokerissa. Anna kuivua 30 minuuttia.

8

Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja appelsiinimehu kulhossa. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele sokeroiduilla rosmariineilla.

You Might Also Like

6 Kommentit

  • Reply
    Patricia Ström
    15.11.2016 at 08:40

    Huhhuh, iski kauhee himo 😀 Näyttää niiin hyvältä <3

  • Reply
    Sini
    15.11.2016 at 11:49

    Kiva kuulla – ei muuta kun leipomaan vain!

  • Reply
    Kirsi
    15.11.2016 at 12:43

    Rosmariini kakussa kuulostaa kyllä vähän eksoottiselle, mutta toisaalta voisin kuvitella, että toimisi hyvin juuri tällaisessa maustekakussa ja appelsiinin kaverina 🙂 Näyttää ainakin ihanalle!!

  • Reply
    terttu
    16.11.2016 at 07:08

    Onpa symppis herkku! Gotta try!

  • Reply
    Sini
    16.11.2016 at 10:43

    Kannattaa testata, rosmariini tuo tähän juuri sen viime silauksen! Maistuu vielä paremmalta kuin näyttää! 🙂

  • Reply
    Sini
    16.11.2016 at 10:44

    Testaa ihmeessä, on tosi ihanaa!

  • Kommentoi