alkupalat ja pikkusuolaiset/ Yleinen

Iisit marinoidut oliivit

Tavallisiin maustamattomiin oliiveihin saa hauskaa lisätwistiä marinoimalla ne. Marinointi on erittäin helppo tehdä ja se saa myös halvemmat oliivit maistumaan paremmilta! Marinadia voi muunnella lähes loputtomiin oman makunsa mukaan, tässä esimerkkinä oma tämänkertainen versioni. Maistuu erinomaiselta sellaisenaan, mutta toimii hyvin myös tapas-tyyppisessä tarjoilussa tai juustojen ja viinilasillisen seurana.

Marinoidut oliivit
1 prk maustamattomia oliiveja
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 valkosipulinkynttä
suolaa 
pippuria
Kaada oliivien liemi pois ja kumoa oliivit kulhoon. Hienonna rosmariini, raasta sitruunan kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu keskenään. Lisää joukkoon rosmariini, sitruunan kuori ja valkosipuli. Mausta vielä suolalla ja pippurilla (huomaa ettei suolaa tarvitse laittaa paljon, sillä oliivit ovat itsessään melko suolaisia). Tarkista seoksen maku ja kaada se oliivikulhoon. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi