keitot/ ravintolat/ Yleinen

Ravintola Soppakeittiö

Lounasaikaan vanhassa kauppahallissa kannattaa suunnistaa ravintola Soppakeittiöön. Listalla on joka päivä kolme keittoa, joista yksi on joka päivä ranskalainen klassikko bouillabaisse. Tasan yhdeltätoista, jolloin lounas alkaa, sai vielä hyvin istumapaikat, mutta puoli tuntia myöhemmin joutui jo hetkisen odottelemaan, sillä paikkoja ei ole kovin montaa. Lounas maksaa 8-9 € keitosta riippuen. 

Lounaan hintaan kuuluu vesi, kahta lajia herkullista leipää niin paljon kuin jaksaa syödä ja raikasta basilikaöljyä, johon leipää voi dipata. Leivät olivat erittäin tuoreita ja basilikaöljy upean vihreän väristä. Keittokulhot ovat valtavia, joten nälkä ei jää isommallekaan miehelle!

Bouillabaissessa on paljon kalaa, katkarapuja ja simpukoita. Kala on lohta, katkaravut erinomaisen makuisia ja simpukat tavallista purkkikamaa. Liemi on aromikas ja maistuva, erityisesti selleri tuo siihen hienoa makua. Kasvikset on pilkottu julienneksi, ja ne maistuivat hieman pakastetavaralta – toki osa oli hyviäkin, mutta osa vähän vetisen makuisia. Keiton päällä on kasa aiolia ja silputtua persiljaa. Herkullinen keitto!

Kokonaisuudessaan lounas oli hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä ja menen taatusti uudelleenkin! Lisäplussaa vanhan kauppahallin tunnelmasta! Toinen Soppakeittiö löytyy Hakaniemen hallista. Kuvia lounaalta ei tällä kertaa ole – kamera jäi kotiin eikä keitonhimoissaan olisi tainnut kuvia ehtiä napsimaankaan. Menkää siis itse ja kokeilkaa! 

Edit. Päivityksenä kuva seuraavalta lounaalta Soppakeittiöstä – ai että olipa vain hyvää soppaa! 

 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi